Stedendriehoek

Campagneteam ‘Rijden Zonder Invloed’ komt naar het Veluws College

APELDOORN – De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen – en de gevolgen daarvan – sterk te verminderen. Op maandag 18, woensdag 20 en vrijdag 22 februari komt het campagneteam naar Apeldoorn om met leerlingen van het Veluws College een debat te voeren en actief het onderwerp ‘Rijden Zonder Invloed’ onder de aandacht te brengen.

Tijdens een Lagerhuisdebat wordt de klas opgesplitst in twee groepen en gaan ze met elkaar in discussie over verschillende stellingen met het onderwerp ‘Rijden Zonder Invloed’. De winnaars van het debat krijgen een leuke prijs en ‘eeuwige roem’, maar het belangrijkste is dat de leerlingen zich bewust zijn van de gevaren van rijden onder invloed.

Rijden zonder Invloed
Het campagneteam is op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op allerlei locaties, zoals festivals en evenementen en (rij)scholen. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

Maak ook de afspraak
Autorijden vraagt om een heldere blik. Stap dus niet met alcohol, drugs en zware medicijnen achter het stuur. Als je deze middelen wel hebt gebruikt, zorg dan dat je op een andere, veilige, manier thuiskomt. Vanuit de campagne worden automobilisten op allerlei plekken opgeroepen om deze afspraak te maken. Doe ook mee door op www.rijdenzonderinvloed.nl op de speciale button te klikken.