Stedendriehoek

Buurtkoffie Apeldoorn weer van start op meer locaties

APELDOORN – De lente is begonnen, de vogels fluiten, tijd om te starten met de Buurtkoffie. De koffiebus gaat rijden en de gastheren en -vrouwen brengen heerlijke koffie en warme aandacht naar de buurt.

De koffiebus is ingericht met een koffiemachine en tafeltjes en stoeltjes om buiten te zitten. Buurtkoffie is een plek waar buurtbewoners elkaar zonder verplichtingen kunnen treffen en waar je elkaar als buren beter leert kennen. Vorig jaar is gestart op één locatie, maar dankzij veel nieuwe vrijwilligers kon worden uitgebreid naar vier locaties.

De locaties, dagen en tijden

Locatie De Heeze: hoek Hoge Dries en De Haarhamer, op het grasveldje. Op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in de oneven weken.

Locatie Kerschoten: Fahrenheitstraat 76. Op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in de oneven weken.

Locatie De Horsten: naast speeltuin Matenhorst, achter basisschool De Sjofar (Glazeniershorst 404) en basisschool De Horst (Glazeniershorst 402). Op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur in de oneven weken.

Locatie Loudonstraat 28: op het schoolplein van Onze Wereld, de school voor anderstalige jongeren. Onder het genot van een kopje koffie heten de jongeren van deze school de buurtbewoners welkom en maken zij graag een praatje. Op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. De data worden vermeld op de website www.buurtkoffieapeldoorn.nl.

Stichting Present

Buurtkoffie is een initiatief van Stichting Present ‘samen maken we Apeldoorn een beetje mooier’. Present maakt het mogelijk dat steeds meer mensen omzien naar elkaar. Samen opkomen voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, daar wordt iedereen blij van. Present verbindt vrijwilligers aan een mooi project: van het opknappen van een tuin bij iemand zonder netwerk tot een dagje uit met ouderen of eten met vluchtelingen. Met het project Buurtkoffie Apeldoorn worden op een laagdrempelige manier contacten gelegd tussen buurtbewoners. Ouderen, mensen die zich eenzaam voelen, jongeren, alleenstaanden, iedereen is welkom.

Wie wil langskomen voor een kopje koffie, kan vooraf contact opnemen via Mariska Bleyenbergh (06-57345918), Céline van Oosterhout (06-39533444) of via e-mail buurtkoffie@presentapeldoorn.nl