Stedendriehoek

Bustour in teken van 75 jaar bevrijding

Foto: Willem van de Poll, Nationaal Archief /Anefo

APELDOORN – In 2020 wordt in Nederland 75 jaar bevrijding gevierd. In dit kader organiseert Dutch Heritage Travel in samenwerking met Apeldoorn Marketing de achtdaagse bustour ‘Liberation of The Netherlands’. Deze tour voert langs de geschiedenis van de twee grootste Tweede Wereldoorlog-operaties: de Slag om de Westerschelde en Operation Market Garden. Geïnteresseerden zijn welkom om zich hiervoor aan te melden.

De reis begint op zaterdag 2 mei 2020 in het pittoreske Brugge in België en voert langs Middelburg, Veere, Zierikzee, Arnhem en Holten. Al deze bijzondere locaties vertellen een eigen verhaal. Tijdens de achtdaagse bustour ‘Liberation of The Netherlands’ verblijft men uitsluitend in zorgvuldig geselecteerde viersterrenhotels.

Vanwege de unieke, centrale ligging is Apeldoorn vanaf dag 4 de uitvalsbasis van deze reis. Ook heeft Apeldoorn een bijzondere relatie met Canada. Dit komt mede doordat het laatste Canadese hoofdkwartier aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in Paleis Het Loo gevestigd was. Op zaterdag 9 en zondag 10 mei 2020 vindt in Apeldoorn het Canadees Bevrijdingsfestival plaats.

Mogelijkheid tot verlenging
Mocht men nog meer willen ontdekken van Nederland, dan kan er gebruik gemaakt worden van een verlengingsarrangement van twee dagen. Tijdens deze dagen kan er nog een bezoek worden gebracht aan bijvoorbeeld het Canadees Bevrijdingsfestival bij Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Kijk op www.dutchheritagetravel.com voor uitgebreide informatie over deze historische reis. Ook kan men een e-mail sturen naar info@dutchheritagetravel.com of bellen met 06-21823792