Stedendriehoek

Brocantemarkt in Engelse sfeer

APELDOORN – Waan je op zaterdag 19 en zondag 20 oktober in Engelse sferen, staand tegenover Big Ben en Engelse guards. Een volledig in Engelse stijl aangeklede authentieke fabriekshal op het Zwitsalterrein laat bezoekers ten top genieten van de brocantemarkt; de Engelse editie!

Twee keer per jaar organiseert Van Laar events een brocantemarkt. In het voorjaar vindt de Franse editie plaats, terwijl het in het najaar tijd is voor de Engelse stijl. “Wij bezorgen de bezoekers – jong en oud – een belevenis. De hal zal volledig in Engelse stijl zijn aangekleed. Van de beroemde Engelse telefooncellen tot de Big Ben en dat terwijl Engelse guards alle bezoekers ontvangen.” Op de brocantemarkt zijn meer dan 60 binnen- en buitenlandse aanbieders te vinden met de mooiste brocante, antiek, vintage en industriële topstukken.

Engelse hapjes en roofvogelshow
Omdat rondneuzen hongerig maakt zijn er voldoende culinaire en ambachtelijke versnaperingen te verkrijgen. En zoals het bij een echt Engels event hoort zal ook de horeca in Engelse stijl zijn. Geniet bijvoorbeeld van een high tea, high wine of high beer, Engelse kaas, Engels bier en scones.

“Ook de kinderen zullen zich hier niet vervelen. Er zijn diverse leuke activiteiten voor ze te doen. Dit jaar hebben wij ook – voor het hele gezin – een roofvogelshow. Deze zal op het veld naast de hal zijn. Een valkenier demonstreert een show met verschillende roofvogels zoals valken, buizerds, uilen en een Amerikaanse zeearend. De show met roofvogels is op beide dagen en wordt op verschillende tijden gehouden tijdens de Brocante markt. En natuurlijk kan iedereen ook met de vogels op de foto.”

Op het terrein aan Vlijtseweg 106 zijn voldoende gratis parkeerplaatsen. De markt vindt beide dagen plaats van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is 3,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. www.brocantemarktapeldoorn.nl