Stedendriehoek

Bleef Draisma Dynamo ongeslagen?

APELDOORN – Op woensdag 7 maart was er een spannende wedstrijd tussen Draisma Dynamo en Seesing Personeel Orion. In deze kampioenspoule draait het vooral om deze twee clubs en hun rivaal Lycurgus. Dus u begrijpt wel dat dit voor het publiek een leuke wedstrijd was.

En wat was het spannend. Ze liepen zo erg gelijk op, dat elke set ongeveer een half uur duurde. Ook het publiek was enthousiast en natuurlijk waren de trouwe fans er ook weer bij. Dynamo had hiervoor elke wedstrijd gewonnen in de kampioenspoule, dus ze moesten deze wedstrijd winnen om ongeslagen te blijven. En daar hebben ze hun best voor gedaan. Maar was het genoeg?

De eerste set ging heel gelijk op. Op een gegeven moment stond Dynamo met 18-15 voor, dus de Dynamofans hadden goede hoop. Maar Orion liet zich niet afschrikken en dat lieten ze zien. Uiteindelijk is de eerste set toch met 22-25 gewonnen door Orion.
De tweede set was weer spannend. De twee teams lieten zien dat ze allebei goed genoeg zijn om de wedstrijd te winnen. Maar toch ging ook deze set met 23-25 naar Orion.
De derde set ging weer gelijk op, maar op een gegeven moment nam Dynamo de voorsprong. Uiteindelijk stonden ze met 23-19 voor. Een vierde set zou eraan komen. Dachten ze. Orion kwam ijzersterk terug en ze pakten punt na punt. Dynamo deed er alles aan om de laatste twee punten te pakken. Maar helaas… De set ging met 24-26 naar Orion. Toen was de wedstrijd alweer afgelopen.

Dynamo krijgt op zaterdag 31 maart een nieuwe kans tegen Orion. Dan moeten ze namelijk weer in het Omnisport tegen elkaar. Laten we hopen dat het net zo spannend wordt, maar dat dan overwinning naar Dynamo gaat. Die woensdag daarna, 4 april, moet Dynamo tegen Lycurgus, ook thuis. Dus in 1 week 2 toppers. Dat worden spannende wedstrijden, dus kom vooral kijken!