Stedendriehoek

Bijzondere expositie in Teresiakerk

APELDOORN – In het weekend van 7 en 8 oktober is er in de Teresiakerk kunst te zien voor alle leeftijden. De expositie bestaat uit twee delen: in het kader van Apeldoorn Photo laten fotografen Imca Schoots en Monique Goessens foto’s van veranderingen in voormalige ziekenhuizen zien. Kinderen en jongeren zullen zich juist meer aangesproken voelen door de kinderboekillustraties. Want in het kader van de Kinderboekenweek laten vier Apeldoornse kinderboekillustratoren hun originele werk zien, naast natuurlijk boeken waar zij aan gewerkt hebben.

De Apeldoornse illustratoren Nienke Talsma, Roel Ottow, Charlotte Kornet en Irene Schiphorst maken niet zomaar plaatjes, want hun illustraties passen bij de boekverhalen. Elke illustrator heeft ook een eigen manier om teksten te verbeelden. En tekenen, helemaal voor kinderen, blijft een feest. Natuurlijk zijn de illustratoren ook zelf aanwezig tijdens de expositie, dus vragen staat vrij.

Imca Schoots is Apeldoorns’ stadsfotograaf 2023-2024. Samen met Monique Goessens heeft ze de veranderende zorg vastgelegd in verschillende leegstaande ziekenhuizen in Nederland. Beelden die aan de ene kant verlatenheid uitstralen, maar ook nog iets van het kloppend hart van het voormalige ziekenhuis laten zien. Zo is ‘De Tussenfase’ vastgelegd. De expositie is gratis te bezoeken op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.