Stedendriehoek

Bier, burgers en blije bekkies

APELDOORN – Theater, muziek, activiteiten en heerlijk eten en drinken. Het zijn de basis-ingrediënten voor het Roots in the Woods herfstfestival dat van 19 tot en met 21 oktober plaatsvindt. Het Apeldoornse Beekpark is opnieuw de hoofdlocatie.

Met een ruime keuze aan speciaalbier, hamburgers, maar ook veel kinderactiviteiten, is het fraai aangeklede stadspark zowel voor ervaren festivalbezoekers als gezinnen een heerlijk herfstfeest. De gezellige, knusse sfeer en de bijzondere uitstraling maken het feest compleet. Side events zijn er in Hoenderloo (Landal Miggelenberg) en Oldebroek (Landal Landgoed ’t Loo).  

Met ruimere openingstijden en meer programma is het Roots in the Woods festival dit jaar nog uitgebreider dan vorige edities. Wat blijft is de ‘Rootsy’ sfeer van genieten, verbazen, proeven en beleven. De festivalterreinen zijn gratis toegankelijk, voor bepaalde voorstellingen en activiteiten wordt een bijdrage gevraagd. 

Roots in het Beekpark is ‘aan’ vanaf 17.00 uur op vrijdagavond. Als het langzaam donker wordt, zie je een schitterend uitgelicht festivalterrein, met lekkere, energieke muziek vanaf het hoofdpodium en mooie theateroptredens. Het is feest tot middernacht. Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober is het park al vanaf 10.00 uur open. Het kinderprogramma draait dan met voorstellingen en activiteiten. Samen met Apenheul is er een klim- & klauterparcours opgetuigd. Letterlijk aan de andere kant van het park wordt het ook een Rauw en Ruig volwassenen-festivalgebied. Zeker op de zaterdagavond als Jick Munro & The Amazing Laserbeams de dag afsluiten en, net als op Pinkpop, ook het Roots-veld gaan platspelen. 

In hetzelfde weekend organiseren Landal Landgoed ’t Loo in Oldebroek en Landal Miggelenberg in Hoenderloo aantrekkelijke side events. Ook op die locaties worden muziekoptredens op het podium en tussen het publiek afgewisseld met kindervoorstellingen en lekker eten en drinken.

Via de website www.rootsinthewoods.nl is een overzicht van de locaties en bijbehorend programma te vinden.