Stedendriehoek

Beste menners in galop naar Ugchelen

UGCHELEN – Op zaterdag 12 en zondag 13 mei verzorgt de Vereniging Het Apeldoorns Aangespannen Paard De Kromme Zweppe voor de 37e keer een samengestelde menwedstrijd. Die vindt plaats op het hoofdterrein aan de Wezenweg/Otterloseweg tegenover Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel in Ugchelen en is vrij toegankelijk voor publiek.

Een samengestelde menwedstrijd bestaat uit drie proeven: een dressuurproef, een marathon en een vaardigheidsproef. Uit het hele land hebben ruim negentig rijders met enkel-, twee- of vierspanpony’s of paarden zich aangemeld om te rijden in de unieke en mooie omgeving van Ugchelen. Er wordt gereden in de klassen 1, 2 en 3 en er is een hobbyrubriek voor eigen rijders zonder startkaart.

Op zaterdag 12 mei worden de dressuur en de vaardigheid gereden. Zondag 13 mei is de dag van de marathon. Deze bestaat uit drie trajecten, waaronder een hindernistraject met zes spectaculaire hindernissen. De deelnemers kunnen tijdens het rijden van de marathon genieten van de prachtige bossen rondom Ugchelen en aan het eind van het parcours zijn er zes mooie, spectaculaire hindernissen op het hoofdterrein, dat ook voor het publiek goed te bereiken is.

Tijdens de wedstrijd rijden de eigen leden van De Kromme Zweppe voor het clubkampioenschap, dat gerelateerd is aan de Essenstam-Bokaal. Vorig jaar is Sascha Otter clubkampioen geworden; zij kwam uit in de klasse M met haar tweespan pony’s en mocht de Essenstam Bokaal in ontvangst nemen. Dorien de Geijter werd dressuurkampioen 2017; deze combinatie kwam uit in de klasse L, enkelspan paarden. De enige echte heuse Kromme Zweppe werd vorig jaar gewonnen door Jaap van de Windt met zijn tandemspan in de klasse Z; dit was de beste meerspancombinatie.