Stedendriehoek

Beste beats en heerlijke pop

APELDOORN – Na een succesvolle eerste editie, zet de samenwerkende horeca met het Pop & Dance Festival op vrijdag 6 juli de Apeldoornse binnenstad opnieuw op z’n kop. Deze editie belooft grootser te worden dan die van vorig jaar. Want naast de welbekende feestlocaties in de binnenstad, haken nu ook de cafés aan het Marktplein aan bij het festival.

Het Pop en Dance Festival belooft het beste van de beats van dancemuziek, gecombineerd met de heerlijke melodieën van pop. Op het Raadhuisplein begint het festival traditiegetrouw rond 17.00 uur met de vrijdagmiddagborrel. De band YourS zorgt daar, met zelfgeschreven songs en covers een mix van soul, funk, blues en rock, voor een heerlijke start van het festival. Vanaf 20.00 uur maakt dj Rep Ringel er met de muziek van toen en de beats van nu, het feest compleet. 

Ook in de Kapelstraat begint het feest op tijd. Vanaf 19.00 uur is daar David Ghetto ‘in the house’. Al vanaf zijn dertiende is deze dj een vaste gast bij ‘Sounds’, de beste platenzaak van Nederland. Later draaide Ghetto onder meer onder de vlag van Club55 en Funky Orange. Deze inmiddels 50-jarige dj uit Venlo weet dus als geen ander hoe hij een straat op z’n kop moet krijgen. En dat is voor de bezoekers tijdens het Pop & Dance Festival zeker iets om naar uit te kijken.

Bij de overige locaties start het Pop & Dance Festival rond de klok van 20.00 uur. Bij het Stadscafé laat live band Sabien & Richard direct van zich horen. Bij het optreden begeleidt Richard Sabien op de Cajon, een handtrommel die zorgt voor extra veel power. Aansluitend nemen dj’s Grey Fox, Dusty Gloves, Dvncan, Solid Will en Julian Black om beurten bezit van het podium om het publiek van wat flinke beats te voorzien. 

Op het Caterplein treden, naast de lokaal bekende dj’s, ook ‘Ouwe Jongens Krentenbrood’ op. Deze formatie bestaat uit DJ Glenn B en Carlos Barbosa. In de afgelopen vijftien jaar hebben zij afzonderlijk al vele clubs en festivals op z’n kop gezet. Met Ouwe Jongens Krentenbrood bundelen de heren hun krachten en brengen ze een perfecte mix van 90’s en 00’s in een verrassend nieuw jasje.

Het Leienplein presenteert de spetterende live-act Sax with the DJ. Deze waanzinnige combinatie van dj’s en muzikanten staat garant voor een groot feest. Allen met een eigen karakter, maar samen sterk door verschillende stijlen en instrumenten. De dj’s en saxofonisten worden onder meer verrassend bijgestaan door gitaristen en percussionisten.

En uiteraard zorgt ook de nieuwe feestlocatie bij Dimi’s Café en De Poort van Kleef aan het Marktplein voor een heerlijke toevoeging aan het Pop & Dance Festival. Aanstormend dj-talent Special-Jay zal er zijn versie van Pop & Dance laten horen. En in combinatie met de begeleiding door Londonsax belooft het in de omgeving van het Marktplein nu ook een fijn feestje te worden. 

Meer weten over het Pop & Dance Festival of het volledige programma bekijken? Ga dan naar het Facebookevent ‘Pop & Dance Festival’.