Stedendriehoek

Beleef het ultieme kerstgevoel tijdens A Christmas Carol Concert

APELDOORN – Het is inmiddels een traditie geworden. In de aanloop naar de feestdagen genieten jaarlijks tienduizenden mensen van de befaamde kerstconcerten. Een groot symfonisch orkest en een koor – samen meer dan 100 musici – vertolken onder leiding van dirigent Raymond Janssen de grootste kerstklassiekers aller tijden. Woensdag 12 december om 20.00 uur strijkt het gezelschap neer in de Grote Kerk aan de Loolaan 16 te Apeldoorn.

Onder meer Ave Maria, The Little Drummer Boy en Hallelujah brengen het publiek in vervoering. Dit jaar krijgt de voorstelling als titel A Christmas Carol Concert mee en is het spectaculairder dan ooit. Niet alleen de muziek is adembenemend, dat geldt ook voor de speciale effecten die aan de concerten worden toegevoegd. Laat u betoveren door de magie van kerst en geniet samen met uw familie van A Christmas Carol Concert.  

Ontsnap voor even aan de dagelijkse realiteit en duik in een wereld vol sprookjesachtige muziek die door Europese topmusici wordt vertolkt. De kerstconcerten zorgen al jaren voor volle zalen door heel Nederland. De kwaliteit is dan ook ongeëvenaard en sluit aan bij de stijgende populariteit van lichte klassieke muziek. A Christmas Carol Concert is een hommage aan de meest populaire en bekende kerstklassiekers en daarmee een feest der herkenning. Er is dit jaar fors geïnvesteerd in een nog intensere kerstbeleving die het publiek van de eerste tot de laatste minuut meeneemt naar een droomwereld die volledig in het teken staat van de feestdagen. Lichteffecten, sneeuwvlokken en een overvloed aan uitbundige kerstdecoratie zorgen voor een optimale beleving. 

Hoofdrol voor muziek 
Natuurlijk blijft een hoofdrol weggelegd voor de muziek en die is ook dit keer weer van uitzonderlijke klasse. Het meermaals bekroonde symfonische orkest bestaat uit louter topmusici en staat onder leiding van de gerenommeerde Nederlandse dirigent Raymond Janssen. Hij is geen vreemde in de wereld van klassieke muziek en heeft zijn sporen verdiend als het gaat om originele en kwalitatief hoogstaande concerten. Janssen slaagt er telkens weer in om complete orkesten en koren in spectaculaire bezetting naar Nederland, Duitsland, Italië en België te halen. Janssen maakt jaarlijks furore met de kerstconcerten, had veel succes met onder meer de Carmina Burana en is bekend van begenadigde uitvoeringen van de Matthäus Passion. Dit jaar schittert hij tevens met een groots Opera Gala in het Concertgebouw.

Voor A Christmas Carol Concert heeft hij een beroep gedaan op The International Symphony Orchestra en The New Romanian Symphonic Choir. Alles is uit de kast getrokken om het publiek een onvergetelijke ervaring te bezorgen die alle voorgaande edities van de kerstconcerten overtreft. Na een jaar van intensieve voorbereidingen heeft dat geresulteerd in een programma vol verrassende uitvoeringen van onder meer Carol to the King, Lonely Sheppard, O Holy Night, Bell Song en het swingende I Will Follow Him. De kerstconcerten zijn dit jaar, behalve in Apeldoorn, ook te zien in onder meer het Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, het World Forum Theater in Den Haag en MartiniPlaza in Groningen. Mis het niet en verzeker uzelf op tijd van tickets! De voorverkoop is begonnen.