Stedendriehoek

Beleef Apeldoorn via Maaiveld

APELDOORN – Vijf Apeldoornse culturele partijen slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van een nieuw en spraakmakend stadsfestival, genaamd Maaiveld. CODA, orkest de Ereprijs, Gigant, Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) en Orpheus hebben woensdag 15 mei, precies één jaar voordat het festival zal plaatsvinden, de plannen voor het festival onthuld. Dit gebeurde op theatrale wijze door Porshia van Duda Paiva Company, één van de bevestigde gezelschappen.

Op 15 en 16 mei 2020 biedt Apeldoorn haar inwoners en bezoekers een avontuurlijk tweedaags festival, met muziek en kunst als rode draad. Met een grande parade van lokale uitvoerders op vrijdagavond en ruim 25 voorstellingen op bijzondere locaties in en om de binnenstad op zaterdag. Met (inter)nationale en lokale artiesten, die werken vanuit spannende combinaties tussen muziek, theater, installaties en meer. Frisse nieuwe producties van talentvolle makers in verbinding met de stad. 

Maaiveld richt zich op het maken van nieuwe verbindingen en verrassende combinaties. Tussen muzikale genres, maar ook nadrukkelijk met andere kunstzinnige uitingen en disciplines. Zo is er de spectaculaire show van Symphony of Fire, die met vuurspuwende installaties een akoestisch orkest vormt en daarmee alle zintuigen prikkelt.

Duda Paiva Company maakt fysieke, visuele voorstellingen met dans en poppen en ontwikkelt speciaal voor Maaiveld een nieuwe voorstelling. Ook het gerenommeerde gezelschap van Holland Opera zal op locatie spelen, in combinatie met Holland Baroque en geproduceerd door Noorderkerkconcerten. Verder werden op het Van Reekumplein al wat tipjes van de sluier opgelicht. Apeldoorn mag zich onder andere opmaken voor spannende combinaties van klassieke- en popmuziek en elektronische producers die zich verhouden tot imposante installatie- en lichtkunst. Beleef Apeldoorn via Maaiveld!

Voorproeven
De komende maanden programmeren de partners van Maaiveld een reeks van programma’s, die het publiek alvast vertrouwd maken met het gevoel en de signatuur van het festival. Binnen deze programmering staan experiment en samenwerking centraal. Zo werken Ereprijs, Gigant en CODA samen tijdens CODA Paper Art en staat in Orpheus een Maaiveld verrassingsconcert van het NJO gepland. Samen op avontuur in Apeldoorn. Verrassend, fris en nieuw. Gevestigde namen en jong talent. Luisteren en zelf maken: dat is Maaiveld.