Stedendriehoek

Bands krijgen podium tijdens Bevrijdingsfestival

APELDOORN – Op zaterdag 5 mei wordt de vrijheid gevierd, ook in Apeldoorn. Delicious Media verzorgt dan opnieuw het Bevrijdingsfestival Apeldoorn op het Zwitsalpark. “Dit jaar is het gelukt een nog bredere programmering neer te zetten. En dat voor jong en oud”, vertelt de organisatie.

“Dit jaar geven wij, naast DJ’s, ook bands een podium. Live muziek hoort nu eenmaal bij bevrijdingsfestivals en daarom hebben we ervoor gekozen om in het middagprogramma diverse bands te laten spelen.” Zo staan Pangea en Yellow Pearl (zie foto) op het programma. In de avond zal er weer elektronische muziek te horen zijn en tot middernacht zal het tempo flink worden opgevoerd. Mangø, Enfant Terrible en Tahko zijn geboekt en een legende uit de scene komt het publiek verrassen met zijn nieuwe pseudoniem ‘The Rocketman’. Gigant host dit jaar een singer-songwriter-podium. Hier wordt aan verschillende lokale en regionale talenten een podium geboden.

Ook kinderen zijn van harte welkom
“Afgelopen jaar hadden wij een springkussendorp. Dat bleek een groot succes en daarom hebben we dit jaar nog meer entertainment voor kids. Ook komen er verschillende foodtrucks op het festivalterrein te staan. Voor iedereen is er dus zeker wat leuks te vinden hier!”

Een gratis festival
Bevrijdingsfestival Apeldoorn is gratis toegankelijk en vindt plaats op zaterdag 5 mei van 12.00 tot 00.00 uur. De ingang van dit bevrijdingsfestival is bij Zwitsal-Zuid (Zwitsalpark). Meer informatie vind je op www.bevrijdingsfestivalapeldoorn.nl, Facebook en Instagram.