Stedendriehoek

Autohoezen ter bescherming van je autoHondennieuws in Apeldoorn

Je auto kun je beschermen met een autohoes. Bescherming tegen hagel, sneeuw, regen, enzovoorts is belangrijk om je bezit goed te houden. De autohoes hond is een perfecte oplossing voor auto’s die buitenshuis worden geparkeerd en zorgt ervoor dat je auto jaren langer meegaat dan die van de buren.
Hoe zit dat dan met de spullen die je in de woonkamer hebt staan? Hoe zorg je ervoor dat deze beschermd worden tegen bijvoorbeeld aan hondenstaart of kattenklauw?

Schade aan je huis
Jaarlijks worden er duizenden schades gemeld die worden veroorzaakt door huisdieren. Katten blijken hier aan de top te staan, ruim 50% van de schades zijn toe te wijzen aan dit harig huisdier. En dat is niet voor niets. Katten in het nauw maken rare sprongen. En waar een hond goed afgericht kan worden, is dat bij een kat veel lastiger.

Wees alert
Voorkomen beter dan genezen, dus wees altijd alert op wat je kat uitspookt. Zorg ervoor dat breekbare dingen op niet al te onhandig plaatsen staan, bijvoorbeeld op een (te) kleine tafel of vensterbank. Zorg er ook voor dat kinderen voorzichtig omgaan met de dieren, zodat iedereen in huis zich veilig en op z’n gemak voelt.

Speciale gelegenheden
Bij bijvoorbeeld feesten en partijen loont het zich om je kat in een aparte kamer te zetten. De meeste katten vinden dit niet erg. Mocht jouw vriendje dit minder prettig vinden, overweeg dan om hem/haar naar een bekende te brengen.

Schade van de katten
Een verzekering afsluiten voor de schade die je kat aanricht heet een kattenverzekering. Tegenwoordig wordt deze relatief goedkope kattenverzekering steeds vaker afgesloten. Schade door huisdieren wordt namelijk niet altijd meer gedekt door je standaard verzekering, dus het loont de moeite om even te kijken hoe dit in jouw geval is geregeld. Met de juiste maatregelen is alles lekker beschermd, je spullen en je auto!