Stedendriehoek

Asselsestraat viert de winter met leuke kerstcadeaus

APELDOORN – Op zaterdag 14 december wordt de jaarlijkse winterfair in de Asselsestraat gehouden. Van 10.00 tot 17.00 uur staan er winterse houten marktkraampjes, is er (live) muziek, zijn er heerlijke lekkernijen en drankjes verkrijgbaar en is er genoeg te zien en beleven voor jong en oud. De toegang is geheel gratis.

De winterfair wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door een aantal winkeliers van de Asselsestraat. “Het is een leuke manier om onszelf te presenteren”, vertelt Nicky van Galerij de Hamer. “Zo staat Slagerij De Groene Weg er met eigengemaakte snert, Traiteur Délicat heeft allerlei warme hapjes, proef de zelfgemaakte Glühwein van Koksland en ik heb een kraampje met onder andere plaids, sjaals en kerstservies. De markt is voornamelijk gericht op kerst en cadeautjes. Er is een heel gevarieerd aanbod, maar het is vooral heel gezellig.” Er staan ook externe kraampjes met nieuwe gezichten. Zo haalt het goede doel Tesselschade-Arbeid Adelt geld op om kansen te bieden aan jonge vrouwen die economisch zelfstandig willen worden.

Activiteiten

Tijdens de winterfair zijn er natuurlijk ook allerlei leuke activiteiten. Zo komt de Apeldoornse vocalgroup Diva Power een uiteenlopend repertoire zingen. Door de straat gaan er steltlopers in prachtige witte kledij en een arrenslee met kerstmannen. Op verschillende plekken staan er vuurkorven met strobalen en schaapskleden. Voor de kinderen is er een halfoverdekte draaimolen en kunnen ze gratis warme chocolademelk drinken en marshmallows roosteren. Aan de ouderen onder ons wordt Glühwein uitgedeeld. “Al met al is het een gezellig kerstevenement.”

De Asselsestraat kenmerkt zich door het grote aanbod van plaatselijke speciaalzaken. Tijdens de winterfair laten de ondernemers van de Asselsestraat extra zien wie ze zijn en wat ze doen, met hun bijzondere producten en diensten. De winkels zijn tijdens de fair gewoon geopend. De organisatoren hopen dat dit jaar de winterfair weer gezellig en druk bezocht wordt. Nicky lacht: “En we hopen natuurlijk op droog weer.”