Stedendriehoek

Apeldoorn telt weer massaal af

APELDOORN – Apeldoorn Telt Af op maandag 31 december vanaf 23.00 uur. Na de geslaagde vieringen van de afgelopen jaarwisselingen op het Marktplein, worden er dit jaar weer duizenden Apeldoorners verwacht. Burgemeester John Berends zal wederom de laatste minuut van het jaar hardop aftellen.

De toegang tot het evenement is gratis, maar bezoekers worden wel gecontroleerd voordat ze zich op het met hekken omringde Marktplein begeven. Dit jaar wordt het evenement weer extra goed bewaakt. De lokale DJ Chiel draait vanaf het begin, om 23.00 uur, tot het einde van het feest, om 01.00 uur. Om 00.00 uur zal er een spectaculaire vuurwerkshow zijn. Iedere keer is deze weer groter dan de voorgaande editie. “De voornaamste kracht van dit evenement is dat het verzorgd wordt door louter Apeldoornse bedrijven”, aldus de organisatie.
Voor Apeldoorn Telt Af is overigens ‘slechts’ de helft van het Marktplein opengesteld. De andere helft is bestemd voor de vuurwerkshow. “We zagen vorig jaar, en ook bij de eerdere edities, complete gezinnen op het plein. Logisch ook wel, want met de jaarwisseling wil je als familie natuurlijk erg graag samen zijn. De overgang van het oude naar het nieuwe jaar is voor iedereen toch een symbolisch en zeker ook emotioneel moment!”
Het evenement is de voorgaande jaren altijd vlekkeloos, zonder een enkel incident, verlopen. Dat de bezoekers geen eigen vuurwerk mogen meebrengen, noch eigen glaswerk of drank, werkt een prettige, smetteloze avond natuurlijk flink in de hand.