Stedendriehoek

Apeldoorn telt weer massaal af

Foto: Maarten Sprangh

APELDOORN – Apeldoorn Telt Af op dinsdag 31 december vanaf 22.00 uur. Na de geslaagde vieringen van de afgelopen jaarwisselingen op het Marktplein, worden er dit jaar weer zo’n vijfduizend Apeldoorners verwacht. De kersverse burgemeester Ton Heerts gaat de laatste minuut van het jaar hardop aftellen.

De toegang tot het evenement is gratis, maar bezoekers worden wel gecontroleerd voordat ze zich op het met hekken omringde Marktplein begeven. Voor het eerst is die avond de parkeergarage onder het Marktplein geopend, dus bezoekers kunnen hun auto parkeren en zo naar boven lopen, het plein op. Dit jaar wordt het evenement weer extra goed bewaakt. De lokale DJ Chiel draait vanaf het begin tot het einde van het feest, om 01.00 uur. Om 00.00 uur is er een spectaculaire vuurwerkshow, begeleid door de ABBA-hit Happy New Year.

‘Aftelfeest graag uitbreiden’
Ieder jaar is het nieuwe aftelfeest weer groter dan de voorgaande editie. “De voornaamste kracht van dit evenement is dat het verzorgd wordt door louter Apeldoornse bedrijven”, vertelt Dani Levy namens de organisatie.

Voor Apeldoorn Telt Af is overigens ‘slechts’ de helft van het Marktplein opengesteld. De andere helft is bestemd voor de vuurwerkshow. Levy: “We zagen vorig jaar, en ook bij de eerdere edities, complete gezinnen op het plein. Logisch ook wel, want met de jaarwisseling wil je als familie natuurlijk erg graag samen zijn. De overgang van het oude naar het nieuwe jaar is voor iedereen toch een symbolisch en zeker ook emotioneel moment!” Het evenement is de voorgaande jaren altijd vlekkeloos, zonder een enkel incident, verlopen. Dat de bezoekers geen eigen vuurwerk mogen meebrengen, noch eigen glaswerk of drank, werkt een prettige, smetteloze avond natuurlijk flink in de hand.

Levy: “We doen dit aftelfeest alweer vijf jaar op deze manier, maar we willen graag uitbreiden. Indien het vuurwerkverbod er volgend jaar daadwerkelijk komt, moeten we Apeldoorn daarvoor in de plaats iets anders teruggeven. Daar helpen Marcel Olijhoek van Woon.nl en Daan van der Til (Van Bruggen Adviesgroep) graag aan mee: “Om de continuïteit van dit prachtige aftelfeest te waarborgen, hebben Van Bruggen Adviesgroep en Woon.nl besloten dit prachtige evenement voor Apeldoorn te ondersteunen. Wij kunnen ons dan ook helemaal vinden in de manier waarop de organisatie dit evenement uitvoert. Tevens is dit voor ons een mooie gelegenheid om te delen dat Van Bruggen Adviesgroep en Woon.nl zich per 13 januari (vrijwel) aan het Marktplein (Stationsstraat 198) gaan vestigen.”