Stedendriehoek

Andere naam, dezelfde gezelligheid

APELDOORN – Wat in 2014 begon als het Veluws Bierfest, vervolgens een jaartje rust kreeg, en van 2016 tot en met 2018 een succesvol evenement is gebleken, gaat dit jaar verder onder de naam Ensing’s Oktoberfest Apeldoorn. “Deze vijfde editie van het bierfeest is niet alleen een jubileumuitgave, maar dit eerste lustrum vieren we dus ook met een andere naam en met andere ‘huiskleuren’: blauw en wit in plaats van rood en geel”, vertelt Dani Levy, samen met Alger van Veldhuizen organisator van het tweedaagse evenement.

Dit alles vindt op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober plaats op het Zwitsalterrein. Naamgever en hoofdsponsor van het Oktoberfest is Ensing Autoverhuur aan de Deventerstraat, dat zich voor drie jaar in deze rol aan het evenement verbonden heeft. Levy: “Daarnaast zijn we blij met de andere sponsors Altios, SMN Post, Veluwse Schavuyt, Amazing en Tempelman relatiegeschenken & bedrijfskleding. Zo hebben we echt een mooi festijn met louter Apeldoornse bedrijven. En nieuwe sponsors zijn natuurlijk nog van harte welkom!”

Zoals gezegd, er is het een en ander veranderd, maar de basis-ingrediënten zijn gelijk gebleven. “We serveren wederom onze oer-Hollandse stamppotten, maar daarnaast nu ook meer Duitse lekkernijen. En natuurlijk zal het bier weer rijkelijk vloeien!” Wél benadrukt Levy dat de bierpullen nu nóg sneller kunnen worden bijgevuld dan voorheen. “We hebben dit jaar een zeer efficiënte productiebar, zoals je die bij de Oktoberfeesten in München altijd aantreft. Plus we hebben nog twee bars in de hal. Met andere woorden: vlottere bediening en kortere wachttijden. Verder krijgt de aankleding een upgrade en hebben we nu heuse opbouw- en schoonmaakteams. We hebben dit jaar echt een professionele sprong voorwaarts gemaakt.”

Speciale gast
Overigens kan Dani Levy tot zijn grote vreugde mededelen dat de bedrijvenavond op vrijdag is uitverkocht. “Eind juni al, fantastisch toch? Zaterdag is de feestavond voor iedereen en daarvoor zijn nog voldoende kaartjes beschikbaar. “Vanaf 17.00 uur is er inloop en om 18.00 uur wordt het eerste biervat aangeslagen door wethouder Jeroen Joon én een speciale gast die ik nog even geheim wil houden. Maar één hint: deze persoon wordt door heel Apeldoorn omarmd!” Aan de muzikale invulling van beide dagen wordt momenteel door de organisatie hard gewerkt.

De toegangsprijs voor zaterdag 5 oktober is 12,50 euro. Levy: “Maar de snelle beslissers kunnen tot en met eind juli via de website www.oktoberfest-apeldoorn.nl met de code Earlyfest liefst vijftig procent korting krijgen.” En, nóg leuker: Nieuwsblad Stedendriehoek mag van de organisatie zelfs vrijkaarten weggeven. Belangstellenden kunnen tot uiterlijk woensdag 10 juli een mailtje sturen naar: winactie@stedendriehoek.nl.