Stedendriehoek

‘Alles heeft een fun-effect’

APELDOORN – “Alles heeft hier een fun-effect”, zegt manager Peter Plantenga (zie foto) van het nieuwe Family Entertainment Center ZERO55 aan de Dubbelbeek (Malkenschoten) in Apeldoorn. Ze openen op zaterdag 13 juli van 12.00 tot 23.00 uur de deuren. ZERO55 biedt diverse activiteiten, waaronder een indoor- en outdoor electric-kartbaan, een lasertag-ruimte, twee mini-escaperooms en glow bowlingbanen.

Het entertainment center is vernieuwend en duurzaam: “De elektriciteit bijvoorbeeld wordt opgewekt door 1024 zonnepanelen. Daarmee voorzien we het hele pand. Ook de karts zijn elektrisch. En de bowlingbanen zijn bijvoorbeeld voorzien van ledlampen die in allerlei kleuren oplichten. Daarbij zijn bijna alle activiteiten 2.0, waarmee we exclusief in Nederland zijn. Daar staan we ook voor: dingen doen die ergens anders nog niet zijn gedaan.”

Hoogtepunt van het Family Entertainment Center is de gecombineerde indoor en outdoor kartbaan van 340 meter: “Deze opzet is uniek in Nederland. Zoals ik zei: de karts zijn elektrisch; die hebben vanuit stilstand direct veel power en zo heb je geen last van herrie en stank. En het rijdt nog eens heerlijk. Buiten kun je vanaf het zonnige en gezellige terras de kartraces volgen. Als mensen er een barbecue bij willen organiseren, is dat allemaal mogelijk. Dan maken we er een compleet pakket van. Karten op deze plek is een unieke beleving en helemaal omdat er binnen ZERO55 nog zoveel meer mogelijk is.” 

Wat is er dan nog meer te doen? “Heel veel! Naast de elektrokartbaan kunnen bezoekers bij ZERO55 nog meer futuristische activiteiten beleven. De glow bowling 2.0 bijvoorbeeld. De puntentelling wordt gedaan door een speciale Avatar, die ook het spel begeleidt. Normaliter werpt iedereen tien keer individueel, je telt de punten op en dat is het. Hier kun je de banen koppelen en kun je met teams tegen elkaar spelen. Vooral leuk voor bedrijven en familiefeestjes. En dan de VIP-bowling waarbij we op de middelste banen spellen kunnen projecteren zoals een voetbalveld. We zijn hiermee de eersten in Nederland. Dan zijn er nog de lasertag, virtual reality games, escaperooms, een climbing wall en een arcadehal. Alles is op vernieuwende manier voorzien van fun.”

Speciale openingsaanbieding
Bij ZERO55 is er voor ieder wat wils, zegt Peter: “We richten ons op een breed publiek, van families met kinderen vanaf 8 jaar tot studenten, groepen, bedrijven en toeristen. Met een divers aanbod van activiteiten kun je je hier prima een dag vermaken. Op zaterdag 13 juli heten wij iedereen vanaf 12.00 uur dan ook van harte welkom bij ZERO55. Je ziet het, we zijn bezig met de ‘finishing touch’ en dan begint het. We hebben daarvoor ook een mooie openingsdeal samengesteld, waarmee mensen drie van de zes activiteiten kunnen uitproberen en ervaren. Er is genoeg informatie te vinden op www.zero55.nl/apeldoorn en mensen kunnen ons ook volgen op Facebook.”