Stedendriehoek

Al een eeuw blikvanger

APELDOORN – De bouw van het onder Rijksmonumenten vallende gebouw aan de Paslaan 11 te Apeldoorn is dit jaar precies een eeuw geleden gestart. Architect van dit gebouw is de Apeldoorner Chris Wegerif, die bekend staat door zijn expressionistische bouwstijl.

Het gebouw in de binnenstad van Apeldoorn heeft een opvallend karakter. Na verscheidene verbouwingen, zowel intern als extern, waarin de vele artistieke details en het interieur intact zijn gebleven, is het in 1983 gekocht door de Evangelische Zendingsgemeente Menorah. De naam van het voormalige theater (Minerva) is inmiddels al 35 jaar Menorah. Het woord ‘menorah’ is Hebreeuws voor een zevenarmige kandelaar. Met dit symbool wil Menorah aangeven dat ze licht en warmte wil verspreiden in Apeldoorn.

Al honderd jaar staat dit monumentale gebouw met verschillende activiteiten open voor gasten en vaste bezoekers van binnen en buiten Apeldoorn. De Evangelische Zendingsgemeente, veelal bekend zowel binnen als buiten Apeldoorn door het dak- en thuislozenwerk en straatevangelisatie, bruist van activiteiten voor alle leeftijden. Naast de zondagmorgendiensten zijn er clubs van nul-jarigen tot en met de ‘Jeugd van Vroeger’. Ook evenementen, concerten en themaweekenden zijn het hele jaar door te bezoeken. De deuren zijn meerderde dagen per week open voor wie een luisterend oor wil. Zie ook de website: www.menorahapeldoorn.nl