Stedendriehoek

Aftrap nieuw seizoen Jazzclub

APELDOORN – Zondag 22 september om 15.00 uur gaat het nieuwe jazzseizoen van start bij Gigant, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn. Jazzclub Gigant is het Apeldoornse podium voor muzikanten en liefhebbers van jazzmuziek.

Op elke derde zondag van de maand wordt lokaal jazztalent gekoppeld aan de huisband: De Guus Essers Band. Op zondag 22 september is het de beurt aan The Jazz’ndoorn Crooners en Gaby’s Mood. Ook deze zondag leidt muzikaal gastheer Guus Essers de bezoekers door het programma, waarbij een samensmelting van de artiesten van de middag zeker niet uitgesloten is.

The Jazz’ndoorn Crooners bestaat uit het trio Frank Douglas, Jos Veldhuizen en Jack Baron. Gaby’s Mood (zie foto) wordt gevormd door zangeres Gaby Kaihatu, gitarist Job Kaihatu en een combo. De Guus Essers Band wordt bevolkt door de broers Guus (toetsen) en Cees Essers (bas), samen met drummer Jan ter Maat jr. en André Jansen op saxofoon en klarinet. De jazzclub is een maandelijks terugkerend evenement en gratis toegankelijk, maar een vrije gift als blijk van waardering is welkom. De hapjes van deze editie worden aangeboden door De Stadsakkers en Imperial Oak.