Stedendriehoek

Afsluitingen voor route Sint

APELDOORN – Sinterklaas en zijn Pieten komen op zaterdag 16 november aan in Nederland. Voor de landelijke intocht hebben zij dit keer voor Apeldoorn gekozen. Op NPO3 is de aankomst van Sinterklaas van 12.00 tot 13.15 uur live op televisie te volgen.

Apeldoorn krijgt een primeur, want Sinterklaas komt niet per boot maar per stoomtrein aan in Apeldoorn. De burgemeester zal de sint en zijn pieten verwelkomen, waarna het gezelschap een route aflegt. Die zal gaan via de Stationsstraat, de Stationsdwarsstraat en de Hoofdstraat. De tocht eindigt op het Raadhuisplein.

Tijdens de route zijn er een aantal stops, op het Stationsplein, bij de Onze Lieve Vrouwekerk (Mariakerk), het Bongoplein en het Raadhuisplein. De fietstunnel onder het NS-station is van 09.00 tot 14.00 uur afgesloten en de Kalverstraat is van 03.30 uur tot 15.00 uur afgesloten voor auto’s (voor fietsers vanaf 09.00 uur).

Bereikbaarheid en parkeren
Op deze speciale dag geldt een gewijzigde dienstregeling voor stad- en streekbussen. De trein stopt op het Apeldoornse station waar de Sint ook aankomt. Check www.syntus.nl en www.ns.nl voor eventuele wijzigingen.

Wil je met de fiets komen? Ook voor je stalen ros is er een onderkomen. Alle fietsenstallingen zijn geopend. Parkeren van je auto op 16 november kan zeker dichtbij, de openingstijden staan op www.apeldoorn.nl of www.q-park.nl/nl-nl/parkeren/apeldoorn.

Alle informatie vind je op www.sintinapeldoorn.nl