Stedendriehoek

Actief aan de slag met netwerken

APELDOORN – Uit cijfers van het CBS blijkt dat circa 400.000 mensen nog altijd (langdurig) werkloos zijn. Zij ervaren diverse uitdagingen bij het solliciteren. De Broekriem helpt hierbij.

Zij zijn een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Deelnemers werken daarbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk en sollicitatievaardigheden.

Binnen Apeldoorn/Deventer zijn René Jurgens en Chrétienne Haffmans recent gestart als vrijwillig eventmanager. Marcel Nijhuis en Jan Drost organiseren al reeds langere tijd evenementen. René: “Het geeft me veel voldoening om andere werkzoekenden te kunnen helpen met het vinden van een baan. Het is ook erg leuk om veel te kunnen netwerken en met iets anders dan alleen puur solliciteren bezig te kunnen zijn!”

Op donderdag 2 mei staat weer een aansprekende workshop gepland, gericht op het bepalen van jouw droombaan en het overtuigend overbrengen hiervan. René: “Ik ben erg blij dat het gelukt is om interessante sprekers te vinden, die ons op leuke en creatieve wijze kunnen prikkelen en kunnen helpen echte stappen vooruit te maken.”

Hij vervolgt: “Hoe vergaat het je als je voor een groep moet spreken? Gaat je dat makkelijk af of zinkt je de moed in de schoenen, met klamme handen en ademnood tot gevolg? Voor veel mensen is dat een heel herkenbaar scenario. En dat terwijl het zo leuk kan zijn om ontspannen je verhaal te houden en jouw toehoorders, zakelijk of privé, een prettige ervaring te bezorgen. Dat is te leren, bij de Toastmasters, in een ontspannen en positieve sfeer. Middels laagdrempelige opdrachten gaan we 2 mei met elkaar oefenen met het spreken voor een groep. We zijn er allemaal met hetzelfde doel, en we zijn allemaal aan het leren. Dat schept een band en een veilige omgeving. We leren van elkaar. Elkaar feedback geven nemen we heel serieus. Altijd opbouwend, maar zeker ook kritisch.”

Voor meer informatie: www.debroekriem.nl