Stedendriehoek

Aandacht voor alle centenkwesties

APELDOORN – Centenkwesties is een inloopspreekuur van de gemeente Apeldoorn waar men terecht kan met alle vragen over geld. Hier krijgt men advies en ondersteuning, passend bij de vraag. Centenkwesties is een initiatief van de gemeente Apeldoorn, Schuldhulpmaatje, de Kap, Stimenz, MEE Veluwe en CODA.

Centenkwesties helpt om (weer) grip te krijgen op persoonlijke financiën. Dat kan op verschillende manieren; tijdens het spreekuur wordt besproken waar behoefte aan is. Denk aan het ordenen van de financiële administratie, een inkomenscheck of hulp bij het aflossen van schulden. Eventuele vervolgafspraken worden in overleg op een geschikte locatie ingepland.

De thema’s en vragen die tijdens het Centenkwestie-spreekuur aan bod kunnen komen, zijn: levensgebeurtenissen (scheiden, verhuizen, samenwonen); inkomen (toeslagen, voorzieningen, uitkeringen); schulden (schulden voorkomen, zelf aanpakken en hulp bij schulden); financieel gedrag (weerbaarheid voor verleidingen en gedrag); financieel systeem (administratie ordenen en bijhouden, betalingen doen, begroten en (digitale)potjes maken). Dit spreekuur is op verschillende momenten en op verschillende locaties in Apeldoorn toegankelijk; men hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

De spreekuren zijn in stadsdeel Noordoost bij Don Bosco, op maandag van 10.00 tot 12.00 uur en bij Het Bolwerk, op donderdag van 12.30 tot 14.30 uur; in Zuidoost bij de Matenhof (tot juli 2020), op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en bij De Stolp (vanaf juli 2020), op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur; in Noordwest bij CODA Taalhuis in CODA Centrale Bibliotheek, op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur; in Zuidwest bij CODA dok Zuid, op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Het spreekuur in CODA Taalhuis wordt gecombineerd met het Digi-inloopspreekuur, dat helpt bij alle digitale- en computervragen als ‘Hoe zet ik een app op mijn telefoon?’ en ‘Hoe moet ik een formulier digitaal versturen?’ Meer informatie over het Digi-inloopspreekuur vindt men op de website van CODA.