Stedendriehoek

40e Ronde van Ugchelen garantie voor spektakel

UGCHELEN – Wielerliefhebbers uit de Stedendriehoek hoeven komend weekend niet helemaal naar Frankrijk om toppers te zien fietsen. In de 40e editie van de FuturumShop.nl Ronde van Ugchelen stralen de sterren veel dichter bij huis. Op zaterdag 7 juli verschijnt een groot aantal cracks aan de start op de Molecatenlaan, Ugchelens eigen Champs Elysees.

Om 18.30 uur klinkt het startschot voor een wedstrijd over 80 kilometer voor elite/beloftes en amateurs. Aangezien het Ugchelense wielerfestijn opnieuw deel uitmaakt van het Veluweklassement voor eliterenners, is een sterk deelnemersveld gegarandeerd.
Naast dit smakelijke hoofdgerecht mogen de toeschouwers zich eveneens verheugen op de optredens van een select gezelschap oudgedienden. Aan ‘wielerbabe’ Puck Moonen kan het publiek zich dit jaar niet vergapen. Erik Breukink, Erik Dekker, Steven Rooks, Jelle Nijdam, Mathieu Hermans, Bart Voskamp en Maarten den Bakker compenseren dat gemis ruimschoots.
De oud-profs gaan om 20.30 uur in een sprintrace tegen de klok de strijd aan met nieuwelingen uit de regio. Een afvalwedstrijd met de wielervedetten van weleer sluit de FuturumShop.nl Ronde van Ugchelen om 21.15 uur op spectaculaire wijze af.
“Voor mij zal dit het laatste jaar zijn dat ik als voorzitter van de WEU zal optreden en wordt de 40e editie van deze ronde dan ook een heel speciale!”, zo schrijft Gep Hofman, de voorzitter van de Stichting Wielerevenement Ugchelen in zijn voorwoord in het programmaboekje. (RK)