Stedendriehoek

3 tips waar je op moet letten als je naar een andere stad gaat verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen zijn er zoveel dingen waar je op moet letten. Vooral als je naar een andere stad gaat moet je een hoop dingen regelen. Het is soms best lastig om te bedenken wat je allemaal moet doen. Het is daarom sowieso slim om van te voren een uitgebreide checklist en planning te maken met alle dingen die je moet regelen voor de verhuizing. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder stress zal ervaren tijdens de verhuizing. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij een aantal dingen op een rijtje gezet waar je op moet letten als je naar een andere stad gaat verhuizen.

Verbouwing en afwerking

Als je een nieuwe woning koopt zijn er altijd wel dingen die je moet doen in je nieuwe huis. Voor de een is dat een complete verbouwing en voor de ander zijn het een aantal kleine puntjes. Als je in een andere stad gaat wonen zul je dit goed moeten plannen en hier tijd voor vrij moeten maken. Het kan best even duren voordat alles af is. Ook zul je constant heen en weer moeten reizen wanneer je nog niet in de nieuwe woning kunt wonen. Als je al een woning hebt gekocht en je oude woning nog niet hebt verkocht, kun je kijken of je in aanmerking komt voor een overbruggingskrediet. Dit is een lening om de periode te overbruggen als je je woning nog niet hebt verkocht maar al wel een nieuwe woning hebt gekocht.

Verhuisbedrijf zoeken

Als je weet wanneer je gaat verhuizen kun je alvast gaan zoeken naar een verhuisbedrijf. Probeer hier niet te lang mee te wachten, het zou vervelend zijn als alle verhuisbedrijven al vol zitten omdat je pas op het laatste moment gaat zoeken. Daarnaast kun je het beter zo vroeg mogelijk doen zodat je een offerte kunt aanvragen bij meerdere bedrijven. Je kunt dan kijken welk bedrijf het beste aanbod voor je heeft. Ga je verhuizen naar een appartement dan zul je er in sommige gevallen rekening mee moeten houden dat je hoogwerkers en verhuisliften nodig hebt.

Verzekeringen en abonnementen

Als je gaat verhuizen zijn er verzekeringen en abonnementen die je moet oversluiten. Maak ruim van tevoren inzichtelijk wat je allemaal moet doen. Hierbij kun je denken aan je inboedelverzekering, maar ook aan je aansluiting voor internet en tv. Het is gelijk een goed moment om te checken of je kunt besparen op je verzekering en abonnementen. Doe dit ruim van te voren want er kan best wat tijd overheen gaan voordat alles geregeld is. Je wilt natuurlijk wel direct gebruik kunnen maken van al je abonnementen na de verhuizing.