Stedendriehoek

144 Matches in anderhalf uur!

APELDOORN – Woensdag 28 maart slaat om 19.00 uur de gong in Theater Orpheus: het startsein van de 13e editie van Beursvloer Apeldoorn. Terwijl het geluid nog nagalmt, lopen afgevaardigden van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, verenigingen en gemeente elkaar tegemoet. Tijd om elkaar te leren kennen, te netwerken en boven alles te handelen en matches te maken! Het eindresultaat mag er zijn: 144 matches in anderhalf uur tijd.

Handelen zonder geld
Ineke Jonker, coördinator bedrijven bij Stichting Present Apeldoorn, loopt trots rond over de Beursvloer. “Het is gewoon de mooiste bijeenkomst van het jaar,” vertelt ze. “Veel ondernemers willen graag iets voor hun omgeving doen. Aanwezig zijn op de Beursvloer is één van de mogelijkheden om als bedrijf je maatschappelijke betrokkenheid te laten zien. En het is nog steeds hard nodig. Veel maatschappelijke organisaties maken gebruik van de aanbiedingen die bedrijven hebben”. Het mooie van de Beursvloer is dat dat er geen geld aan te pas komt. Het doel is om te handelen en matches te maken met bestaande middelen of kennis en kunde. Ineke: “Denk bijvoorbeeld aan een klusbedrijf dat gaat helpen bij het opknappen van een repetitieruimte van een muziekvereniging. Er moet van de vereniging natuurlijk wel een tegenprestatie geleverd worden. Dit kan dan weer een mooi optreden voor de klussers zijn of een clinic om samen muziek te maken. ”Wat ook kan is dat je als bedrijf veel oude bureaus, stoelen en kasten in een kelder hebt staan waar je niks meer mee doet en vanaf wilt. Er zijn altijd maatschappelijke organisaties die deze meubels weer heel graag een nieuw leven geven.”

Wilt u ook iets doen?
Denkt u nu na het lezen van dit nieuwsbericht: ‘ik zou ook wel iets met mijn bedrijf en collega’s willen doen’? Dat is natuurlijk altijd mogelijk. Door het hele jaar heen zijn er meerdere projecten waarbij helpende handen van harte welkom zijn! Neem hiervoor contact op met Stichting Present Apeldoorn. Op de website www.presentapeldoorn.nl is veel informatie te vinden. U kunt ook mailen: info@persentapeldoorn.nl of bellen met (055) 576 79 97. (Foto: R. Rump)