112

Storm Christoph raast over Apeldoorn; brandweer rukt 17 keer uit

Foto: Luciano de Graaf

Foto: Luciano de Graaf

Foto: Luciano de Graaf

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn/Hoenderloo/Vaassen/Beekbergen – Donderdagochtend 21 Januari kreeg de meldkamer brandweer zo’n 17 meldingen binnen van omgewaaide bomen, loshangende takken of overige gerelateerde meldingen in de gemeente Apeldoorn. De aanleiding was de harde wind die storm Christoph met zich mee nam.

De brandweer rukte onder andere uit naar de Woudhuizermark in Apeldoorn. Hier waaide een grote boom om voor een auto. Gelukkig kon de automobilist tijdig stoppen. De brandweer zaagde de boom in stukken waarna de weg weer vrij was.

Op de Englanderweg in Beekbergen, waaide in een straal van zo’n 100 meter, vier bomen om ver. De brandweer van het vrijwilligers korps uit Beekbergen hadden het er maar druk mee.

Op de Englanderholt in Beekbergen waaide een trampoline uit een tuin, raasde over de weg en belandde dwars door een hek in een weiland. Er vielen geen gewonden. Wel is de schade aan het hek en de trampoline groot.

Op de Kunstenaarshoeve in Apeldoorn moest de brandweer de kettingzaag er aan te pas komen, toen ook hier twee bomen in stukken moesten worden gezaagd.

Tegen 09.30 uur, verdween de wind en nam het aantal meldingen af.