112

Drie zwaargewonden bij botsing op Laan van Westenenk

APELDOORN – In de nacht van zaterdag op zondag heeft er omstreeks 03:00 uur op de kruising Europaweg met de Laan van Westenenk een zwaar ongeval plaatsgevonden. Daarbij zijn vier gewonden gevallen; drie van hen zijn zwaargewond.

De hulpdiensten, waaronder de brandweer, meerdere ambulances en een traumahelikopter, kwamen ter plaatse. Er werd opgeschaald naar middel HV, wat betekent dat er meerdere brandweervoertuigen ter plaatse moesten komen om de slachtoffers te bevrijden uit hun benarde posities. Een van de inzittenden kon zelfstandig uit het voertuig komen. De brandweer heeft de deuren uit de auto moeten knippen, zodat de andere drie slachtoffers bevrijd konden worden. Alle gewonden werden, nadat zij waren bevrijd uit het voertuig, overgebracht naar verschillende ziekenhuizen.

Ongeval

Een bestuurder van een van de twee auto’s raakte vermoedelijk de macht over het stuur kwijt, nadat hij vanaf de Europaweg de Laan van Westenenk op wilde rijden. De auto raakte van de weg en botste tegen een boom, waarna hij tot stilstand kwam op het fietspad. De auto raakte na de botsing total loss.

De exacte toedracht van het ongeval wordt onderzocht door de VOA (Verkeersongevallen Analyse). De Laan van Westenenk is daarom richting Ugchelen volledig afgesloten. Het zwaar beschadigde voertuig zal, nadat het onderzoek is afgerond, worden afgesleept.