112

Brand verwoest auto en carport; brandstichting niet uitgesloten

APELDOORN – Een autobrand zorgde in de nacht van zondag op maandag voor korte paniek in de Karkietweg in Apeldoorn. Rond 00.30 uur werden buurtbewoners wakker van een harde knal, waarna zij gingen kijken. Omwonden zagen bij een woning een auto en een carport volledig in brand staan.

De omwonenden belden direct de brandweer die met twee voertuigen ter plaatse kwam. Toen de brandweer de straat in reed zag zij vanaf een afstandje al de meters hoge vlammen tussen twee woningen in.

De brandweer wist uiteindelijk te voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woning. Wel liep deze wat schade op. De auto en carport moesten als verloren worden beschouwd.

Het blussen van de brand werd bemoeilijkt, doordat de benzinetank was geknapt. De brandweer moest uiteindelijk schuim inzetten om de brand te kunnen blussen.

De bewoners van de woning waar de carport en auto bijhoort, werden door buurtbewoners en de politie gewekt. Ook de andere naastgelegen bewoners moesten korte tijd hun woning uit, omdat de rookontwikkeling hevig was.

De bewoners moesten in hun badjassen toekijken. Toen de brandweer de brand had geblust en de woningen had veilig verklaard, mochten zij weer terug naar hun woning.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie sluit brandstichting niet uit en gaat onderzoek doen.

De Karkietweg was gedurende de inzet van de brandweer deels afgesloten.