Stedendriehoek

Zwembad Rhienderoord viert zilveren jubileum

BRUMMEN – Op 14 februari is het vijfentwintig jaar geleden dat overdekt zwembad Rhienderoord zijn deuren opende. Dit zilveren jubileum wordt gevierd in de periode van 12 tot en met 18 februari met een breed opgezet feestprogramma. Met als thema ‘Winterse sferen’ worden allerlei evenementen georganiseerd waarbij het binnenbad uiteraard centraal staat.

Een uit Rhienderoord-medewerkers bestaande jubileumcommissie heeft een attractief programma samengesteld met voor elk wat wils. Op zaterdag 18 februari vindt een feestelijke slotavond plaats in de sportzaal. Daar zal DJ Robin vanaf 20.30 uur de aanwezigen vermaken tijdens een Après-skiparty. De toegang (voor 16 jaar en ouder) is gratis en kleding in ‘winterse sferen’ is gewenst.

Jubileummaandactie
Vivian Tromp is manager van Rhienderoord Zwem & Sport Plezier. Ze is sinds september 2006 werkzaam bij Rhienderoord. Ze vertelt: “Ik ben hier begonnen als zweminstructrice en een klein jaar later werd ik benoemd tot manager. In de loop der jaren is er veel veranderd. Begin januari 2009 werd de sportzaal aan het bad toegevoegd, later het beachcourt. Het personeelsbestand is steeds uitgebreid. We beschikken nu over 23 medewerkers, onder wie een buurtsportcoach en een JOGG-regisseur. De laatste jaren is vanuit de overheid veel nadruk gelegd op verzelfstandiging en het meer bewegen voor kinderen en ouderen. Om aan die vraag te kunnen voldoen, hebben we specialisten in huis.” De buurtsportcoach organiseert activiteiten voor mensen met een beperking en senioren. “Ook worden vanuit deze functie activiteiten voor de jeugd geregeld”, vertelt de manager. De zwemonderwijzers activeren jongeren, volwassenen en senioren in het heerlijke warme zwembad.
Zij vervolgt: “We hebben een bijzondere jubileummaandactie, naast de acties tijdens de jubileumweek. In februari kunnen bezoekers van ons bad deelnemen aan het banenzwemmen (€3,60 per entree), aan het aquajoggen, aquabootcamp en aquafietsen voor €4,55 per keer en aan het gym- en fitprogramma voor €3,70. Voor aanmelding voor zwemles in de maand februari is geen inschrijfgeld (normaal €15,00) verschuldigd. Alles in het kader van het zilveren jubileum.”

Feestelijke activiteiten
Manager Vivian Tromp is trots op Rhienderoord. “We hebben een prachtige sportaccommodatie en prettige medewerkers. Sinds de komst van de sportzaal heeft een behoorlijke uitbreiding van taken plaatsgevonden. Maar dat verloopt allemaal in prima overleg. Momenteel hebben we het erg druk vanwege sluiting van het zwembad in Zutphen. Velen komen hier zwemmen en waterpoloёn. We kunnen het allemaal nog goed aan en heten iedereen van harte welkom.”
Naast zwemlessen en aquasporten worden meer activiteiten georganiseerd in de feestweek. Op zondag 12 februari is er van 10.00 tot 15.00 uur vrijzwemmen, inclusief stormbaan. Dinsdag 14 februari is er vanaf 07.30 uur (tot 09.00 uur) een ontbijt voor de vroege vogels tegen een zeer gereduceerde prijs. Op vrijdag 17 februari kunnen de bezoekers zich uitleven tijdens vrijzwemmen en op de stormbaan van 14.00 tot 17.30 uur. De gehele week zijn er heerlijke horeca-aanbiedingen. Bijvoorbeeld een warme chocomel met apfelstrüdel voor maar €2,-. Op zaterdag 18 februari is dus het grote slotevenement. “We gaan er een knalfeest van maken voor en met iedereen die Rhienderoord een warm hart toedraagt”, besluit Vivian Tromp.