Stedendriehoek

Zutphense winkels biologisch zeer verantwoord

Voor de allereerste keer zijn de BioWinkelAwards uitgereikt. Doel van deze verkiezing is de biologische speciaalzaakbranche positief in de spotlights te zetten. Daarbij zijn een aantal voor de branche belangrijke categorieën speciaal uitgelicht, waaronder de broodafdeling. Driekant uit Zutphen is de winnaar in deze categorie en mag zich dus een jaar lang de beste bio broodafdeling van Nederland noemen.

De winnaars in de verschillende categorieën krijgen een geldbedrag en een lokaal promotiepakket. Driekant is natuurlijk meer dan een broodafdeling; het is eigenlijk een biologische bakkerij. De jury heeft hen aangewezen als winnaar in deze categorie, vanwege de hoge betrokkenheid en social care vanuit een authentieke drive. Zo wordt onder andere hun unieke leerwerktraject genoemd voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. ‘Op en top ondernemer met een sociaal hart’, aldus de vakjury. Bovenal is Driekant een kwaliteitsbakker met een ruim biologisch assortiment ambachtelijk bereide producten.

‘Extra veel aanbiedingen’

Ook Odin uit Zutphen pakte de hoofdprijs bij deze verkiezing, zij het met de beste biologische groente- en fruitafdeling van Nederland. “Superblij dat we met ons team deze prijs hebben gewonnen”, zegt Daniël Opdam, bedrijfsleider van de winkel. “Mooi dat onze klanten ons deze erkenning gegeven hebben door op ons te stemmen. Daarom vieren we dit samen met onze klanten met extra veel aanbiedingen.”

De biologische winkel aan de Spittaalstraat staat bekend als een mooie, ruim opgezette winkel met een verrassend groot (vers)assortiment, waar met veel zorg en aandacht gewerkt wordt. En het leuke is: iedereen kan mede-eigenaar worden van deze winkel en de 22 andere winkels van Coöperatie Odin. De coöperatie is inmiddels eigendom van bijna 11.000 leden en hun aantal groeit snel. Als lid kun je meedoen aan inspirerende activiteiten, zoals workshops, lezingen, uitstapjes en ledenavonden. En je kunt deelnemen aan het ledenvoordeelsysteem, waarbij je voordeel krijgt op je boodschappen.