Stedendriehoek

ZutphenEnergie heeft 1500 klanten

Afgelopen week heeft ZutphenEnergie (ZE) haar 1500e klant welkom geheten: Dieuwke Besselink. Haar verhuizing was reden om over te stappen naar ZE. “Een hele bewuste keuze: Het coöperatieve, lokale karakter en het feit dat ZE geen winstoogmerk heeft, spreekt me erg aan,” licht Dieuwke toe. “Het is toch mooi dat het geld dat we aan energie besteden terugvloeit naar de lokale economie en duurzame projecten en niet in de zakken verdwijnt van grote internationale energiebedrijven?“

Dieuwke hoorde voor het eerst van ZE, via de groenprojecten ‘Klimaattuin’ en ‘1000 bomen en struiken’. “Ik vind dat hele mooie initiatieven. Zelf ben ik actief bij de Stichting Struikrovers; wij redden planten bij sloop- en renovatieprojecten. Dus het voelde als een goede match. Dat ik nu de 1500e klant ben vind ik heel bijzonder, ik hoop dat ik nog veel mensen kan inspireren om zich ook bij ZE aan te sluiten.” Dat Dieuwkes zoontje erbij is geeft het moment extra glans, want “juist voor de volgende generatie is het zo belangrijk dat wij nú de goede keuzes maken.”

Foto: Dieuwke met een feestelijke taart, aangeboden door van Zuijlen – De Lekkere Bakker; óók een klant van ZE (foto – ZutphenEnergie).