Stedendriehoek

Zutphen on the Beach nog actiever en mooier

Het evenement Zutphen on the Beach in het pinksterweekend was in voorgaande jaren een groot succes. Een beachcourt midden in de stad op het ’s Gravenhof, met daarop en -omheen tal van activiteiten spreekt blijkbaar enorm tot de verbeelding.

“Daarom zijn we – de werkgroep Zutphen on the Beach – weer aan de slag om de editie van 2024 (18 tot en met 26 mei) nog actiever en mooier te maken. Uiteraard zijn we daarbij ook weer gastheer voor het Eredivisie Volleybaltoernooi King & Queen of the Court in het afsluitende weekend van 25 en 26 mei. Tal van andere (beach)sporten komende gedurende deze week ook weer aan bod, in demonstraties of om zelf te doen”, vertelt Max van Leeuwen.

“Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers van het Beach Center Zutphen Warnsveld, WSV Volleybal en tal van andere organisaties, uiteraard zonder winstoogmerk. Ook de gemeente Zutphen werkt met ons mee om het weer tot een succes te maken, onder andere door ons subsidie te verstrekken. En tal van sponsoren hebben zich alweer aangemeld om de organisatie te ondersteunen.”

Al in 2017 werd het eerste Pinkster Beachtoernooi in Zutphen gehouden. De nationale elite van het beachvolleybal (eredivisie) streek toen neer op het beachveldencomplex op sportpark Zuidveen en vooral op de Groenmarkt waar een complete beach-arena was aangelegd. Na deze eerste try-out werd het toernooi in de daaropvolgende jaren steeds grootser en professioneler georganiseerd. De promotie van de stad Zutphen heeft daar altijd een voorname rol in gespeeld.

De organisatie heeft er bewust voor gekozen om de voorgaande twee jaren op het ’s Gravenhof te Zutphen meer te doen dan beachvolleybal alleen. “Dit neemt ook in 2024 weer een belangrijke plaats in met een nationaal rankingtoernooi King & Queen of the Court, maar het geheel staat veel meer in het teken van beach- en andere sporten in het algemeen, waarmee het toegankelijker wordt voor een grotere groep sporters, maar vooral ook aantrekkelijker voor een breder publiek. We hopen dat het evenement in deze vorm ook in 2024 nog veel meer gaat bijdragen aan de promotie van sport en bewegen en ten goede komt aan de stad Zutphen als aantrekkelijke bezoek- en verblijfsplaats”, besluit Van Leeuwen.