Stedendriehoek

Zutphen lanceert Hulpwijzer

ZUTPHEN – Iedereen heeft weleens een vraag over zorg, opvoeding, inkomen, wonen of voorzieningen. Inwoners kunnen vanaf nu de Hulpwijzer Zutphen gebruiken. De Hulpwijzer geeft antwoorden op vragen over zorg en gezondheid, wonen en huishouden, jeugd en gezin, geldzaken en meer.

Hulpwijzer Zutphen geeft adviezen, oplossingen en tips. Is iemand bijvoorbeeld op zoek naar een dagactiviteit om aan de eenzaamheid te ontsnappen, dan biedt de Hulpwijzer Zutphen allerlei mogelijkheden. Wil een inwoner weten welke inkomenstoeslagen er zijn, dan staat ook die informatie in begrijpelijke taal in de Hulpwijzer Zutphen. Ook de organisaties waar een inwoner terecht kan voor hulp of het aanvragen van voorzieningen, staan duidelijk vermeld per onderwerp.

Het zoeken in de Hulpwijzer gaat via makkelijk herkenbare icoontjes. Zo kan iedereen snel en eenvoudig de informatie vinden die hij of zij nodig heeft. Er is een zoekfunctie en er kan ook direct op organisatie gezocht worden. De inhoud is geschreven op een eenvoudige en heldere manier. Ook kan de gebruiker de informatie laten voorlezen en kunnen slechtzienden de lettergrootte aanpassen. Een redactieteam houdt de Hulpwijzer Zutphen actueel, zodat altijd de juiste informatie te vinden is. Voor meer informatie: www.hulpwijzerzutphen.nl