Stedendriehoek

Zutphen in het lichtvan Serious Request

ZUTPHEN – “Wil jij de skyline van Zutphen één dag verlichten in jouw favoriete kleur? Tot en met vrijdag 22 december kan het in Zutphen voor Serious Request. Iedereen die dit wil en een bijdrage wil leveren aan het goede doel, kan een bod uitbrengen. De hoogste bieders krijgen dan ieder een dag waarop zij mogen bepalen welke kleur de skyline van Zutphen krijgt”, aldus een woordvoerder van de gemeente Zutphen.

De gemeente maakt dit mogelijk door elke dag de verlichting van de Zutphense iconen anders in te stellen. Dit zijn de IJsselbrug en de eeuwenoude Sint Walburgiskerk en Wijnhuistoren. De opbrengst gaat naar Het Rode Kruis, dat met het geld vermiste kinderen opspoort en herenigt met thuis. Burgemeester Annemieke Vermeulen lanceerde de actie voor het goede doel tijdens de officiële opening van de IJsselbrug.

“Wil je de Zutphense skyline één dag de kleur geven van jouw vereniging, organisatie of bedrijf, om dan bijvoorbeeld met de leden of personeel op de foto te gaan? Of wil je Zutphen de kleur van de liefde geven om je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen? Dit kan in de week van Serious Request. Breng een bod uit via Facebook of het Twitteraccount van de gemeente Zutphen. Het is ook mogelijk om een bod uit te brengen, ook als u anoniem wilt blijven, door een mail te sturen naar online@zutphen.nl. Vermeld in het bericht: #Zutpheninhetlicht #SR17. Met de hoogste bieders nemen wij voordien contact op en die worden op de doordeweekse dagen ’s ochtends bekend gemaakt. Na 22 december overhandigt de gemeente Zutphen het opgehaalde bedrag aan Serious Request. De actie is niet bedoeld voor politieke doeleinden.”