Stedendriehoek

Zutphen en antroposofie

Een aantal jaren geleden ervaarde Ilse Marrevee – wonend in Leiden maar frequent verblijvend in Zutphen – op straat en in winkels al snel dat een deel van de Zutphense bevolking een soort subcultuur vormt. Ze ging in gesprek met meerdere Zutphenaren. Bewondering, verwondering en lering leidde tot het boek Antroposofie ontmoet. Haar ervaringen deelt ze graag met het publiek tijdens een lezing op donderdagavond 22 september.

Hoe en wanneer zijn de vele vrijescholen, therapeutische centra, natuurwinkels, zorgboerderijen, woonprojecten, kunstcentra en niet te vergeten de boekhandel, speelgoedwinkel en bibliotheek op antroposofische basis die Zutphen en omgeving kleuren, ontstaan? Wie waren en zijn de grondleggers en pioniers van deze instellingen en initiatieven? Wat was en is hun motivatie, hun achterliggende gedachte? Ilse Marrevee licht dit allemaal toe.

Ilse Marrevee is auteur van het boek Antroposofie ontmoet en niet-antroposoof. Ze studeerde theoretische psychologie en Franse taal- en letterkunde. Als freelance journalist schreef ze onder meer voor Avenue en Trouw en maakte radiodocumentaires voor de Humanistische Omroep. Zij is auteur van Curaçao Geschiedenissen, Antroposofie ontmoet en vele levensverhalen en biografische portretten.

De lezing vindt donderdag 22 september van 20.00 tot 22.00 uur plaats in de Bibliotheek Zutphen. Leden betalen €10,-, niet-leden €12,50. Aanmelden via graafschapbibliotheken.op-shop.nl/3390/ilse-marrevee/22-09-2022