Zorg

Speciale editie Alzheimer Café en Trefpunt

ZUTPHEN – Op donderdag 26 oktober verzorgt Alzheimer Nederland een speciale editie van het Alzheimer Café en Trefpunt in Zutphen. Bezoekers kunnen meepraten met radiopresentator Frank van der Lende en Happinez-hoofdredacteur Eveline Helmink over dementie.

Frank en Eveline delen hun persoonlijke ervaringen en gaan met elkaar en de zaal in gesprek. Wat betekent het als je moeder of vader de diagnose dementie krijgt? Welke invloed heeft de ziekte op je leven? Hoe deel je dit met vrienden of bekenden? Hoe ga je om met veranderingen? Deze en andere vragen komen aan bod en daarmee wordt dementie bespreekbaar gemaakt.

Deze bijeenkomst is speciaal voor mensen met dementie, mantelzorgers en zorgprofessionals. Het vindt plaats op 26 oktober van 19.30 tot 22.00 uur bij De Buitensociëteit, Coehoornsingel 1 in Zutphen (inloop vanaf 19.00 uur). De toegang is gratis, evenals de koffie of thee. Vooraf aanmelden is nodig. Opgave via e-mail aanmelder.nl/alzheimercafe-zutphen/aanmelden, telefoon 033-3032502, bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Vrijwilligers van Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland organiseren maandelijks, voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten, Alzheimer Trefpunten en een Alzheimer Café in de regio. Fijne ontmoetingsplekken voor tips en informatie over (omgaan met) dementie. De bijeenkomsten hebben inspirerende, informatieve en soms confronterende thema’s. Men kan rekenen op deskundige sprekers, boeiende discussies en lotgenotencontact. Iedereen met elke vorm van dementie is welkom. Datzelfde geldt voor iedere mantelzorger, betrokken buur, vriend of familielid. De toegang is gratis, evenals de koffie of thee. Kijk voor activiteiten in de buurt op alzheimer-nederland.nl/regios/alzheimer-nederland-oost-gelderland

In Nederland hebben 290.000 mensen dementie. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm. Het is de missie van Alzheimer Nederland om dementie te voorkomen of te genezen. En tot die tijd maakt Alzheimer Nederland zich sterk voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun omgeving.