Zorg

‘Red het Gelre’ verzamelt persoonlijke ziekenhuisverhalen

Het bondgenootschap van politieke en maatschappelijke organisaties die samen werken voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Zutphen, start een nieuwe actie. De zogenoemde ‘coördinatiegroep Red het Gelre’ verzamelt persoonlijke verhalen waaruit het belang van het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Zutphen moet blijken.

Nils Müller (SP) is namens het bondgenootschap de woordvoerder voor deze actie: “We willen ziekenhuisbestuurders en zorgverzekeraars duidelijk maken waarom een volwaardig ziekenhuis in Zutphen nodig is. Dat doen we door honderden persoonlijke verhalen uit de gemeenschap op te gaan halen.”

De afgelopen weken werd duidelijk dat de toekomst van het ziekenhuis in Zutphen ter discussie staat. Ziekenhuisbaas Michel Galjee liet weten dat er ‘keuzes gemaakt moeten worden’. Hij voert tot en met de zomer gesprekken met, onder andere, zorgverzekeraars over sluiting van delen van het ziekenhuis. De politieke en maatschappelijke organisaties van de coördinatiegroep gaan in diezelfde periode in gesprek met inwoners van Zutphen en de regio om verhalen te verzamelen.

Iedereen kan zijn of haar verhaal delen via de website www.redhetgelre.nl. Politici en andere vrijwilligers zullen de komende tijd ook de deuren langs gaan om verhalen op te halen. Mensen die willen helpen met het verzamelen van verhalen kunnen zich ook via de website melden.