Zorg

Geen meerderheid van gemeenteraad Brummen voor meer zorgeenheden

In de gemeenteraad van Brummen was geen meerderheid te vinden voor de motie om meer zorgeenheden te mogen realiseren op landgoed De Wildbaan in Leuvenheim. Een andere motie kon wel op een meerderheid rekenen door de steun van de coalitiepartijen. Met deze motie wordt eerst de visie Wonen met Zorg zo snel mogelijk afgerond.

Als uit het nu lopende onderzoek blijkt dat er in Brummen behoefte is aan meer plekken dan eerder door de raad vastgesteld, dan wordt gevraagd om rekening te houden met het belang van de instandhouding van het landgoed De Wildbaan.

Tijdens het debat deed burgemeester Alex van Hedel de fracties de suggestie om met de eigenaar van landgoed De Wildbaan het gesprek aan te gaan op basis van de landgoederenvisie. Met deze visie kan gekeken worden welke economische pijlers interessant zijn voor het voortbestaan van dit landgoed. Besloten werd om het verzoek om de coördinatieregeling  toe te passen voor de ontwikkelingen aan de Meidoornlaan 18A en 18B van de agenda af te halen en volgende maand te behandelen. Op deze manier krijgen de fracties meer voorbereidingstijd voor een gedegen behandeling.