Zorg

Aftrap ‘Harten project’ met Zorgmaatjes

ZUTPHEN – De ‘Zorgmaatjes aan huis’ uit Zutphen en omgeving kwamen onlangs bij elkaar in wijkrestaurant Geweldig! voor een gezellig samenzijn én de aftrap van het ‘Harten project’. Tijdens een workshop mozaïek maakten zij prachtige harten. Daarna genoten ze van een heerlijke High Tea, klaar gemaakt door het team vrijwilligers van Geweldig!

Voor initiatiefneemster Marieke van Dongen is het belangrijk om de hardwerkende ‘Zorgmaatjes aan huis’ die voor haar werken een hart onder de riem te steken voor de soms pittige klussen die zij met hart en ziel doen. In het kader van de week van de mantelzorg organiseerde zij een bijeenkomst in wijkrestaurant Geweldig! Elkaar ontmoeten, een gezellige dag hebben én iets nieuws meemaken door met het mozaïeken van een hart bezig te zijn.

Het is de aftrap voor haar ‘Harten project’. Marieke gaat werken met cadeaubonnen voor zorgmaatjes of cliënten, die daarmee een dag naar een mozaïekworkshop kunnen in het atelier van Thea te Marvelde. Tijdens de workshops komen mensen ongedwongen samen en maken er een mozaïekhart dat kan worden doorgegeven aan mensen die ze kennen.

De workshops gaan ten dele plaatsvinden bij wijkrestaurant en ontmoetingsplek Geweldig! waar ook ruimtes te huur zijn om bijeenkomsten, workshops of vergaderingen te organiseren. Geweldig! is gevestigd in het St. Elisabeth, Geweldigershoek 39, en is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Het huren van de ruimtes is in overleg ook ’s avonds en in het weekend mogelijk.