Stedendriehoek

Zicht op bouw nieuwe woningen

EERBEEK – Jelle Draisma (mede-eigenaar van projectontwikkelaar Draisma Bouw uit Apeldoorn) en wethouder ruimtelijke ordening Pouwel Inberg van de gemeente Brummen ondertekenden vorige week een overeenkomst. Zij deden dit op het al jaren braakliggende terrein aan de Loenenseweg 2 – tegenover de parkeerplaats bij de Jumbo – in Eerbeek.

Met het zetten van de handtekeningen is weer een belangrijke stap gezet om het dorp Eerbeek een impuls te geven: de toekomstige bouw van 22 appartementen. “Ook in Eerbeek is veel behoefte aan woningen. Met het ondertekenen van deze anterieure overeenkomst is er zicht op 22 nieuwe appartementen”, aldus Pouwel Inberg.

Het terrein aan de Loenenseweg 2 is eigendom van Draisma Bouw uit Apeldoorn. “Wij zijn voornemens om hier een mooi en bij Eerbeek passend appartementengebouw te realiseren”, licht Jeroen van de Kemp, algemeen directeur van Draisma, toe. Hij constateert dat na een lange voorbereidingstijd het plan nu op hoofdlijnen klaar is. “We hebben overeenstemming met de gemeente over de contouren van deze plannen. Maar ook hoe we als gemeente en bouwbedrijf de plannen willen gaan realiseren. Dit hebben we vastgelegd in de overeenkomst.” Voordat de handtekeningen werden gezet, werd symbolisch door Inberg, Draisma en Van de Kemp het hek opengemaakt. “De poort is open voor weer een nieuwe ontwikkeling in Eerbeek”, lieten de heren weten, voordat ze op het terrein zelf de overeenkomsten ondertekenden.

Planontwikkeling
Het plan van Draisma Bouw bestaat uit 22 appartementen in verschillende prijsklassen. De goede ligging in het centrum maakt de appartementen uitermate geschikt voor senioren die gelijkvloers én dichtbij de voorzieningen willen wonen. Op de begane grond komt een grote ruimte voor een maatschappelijke functie, zoals bijvoorbeeld een gezondheidscentrum. De toekomstige bewoners kunnen parkeren op een terrein achter het gebouw. Voor de zomer presenteert Draisma de plannen aan de omwonenden en andere geïnteresseerden. Ook is er dan nog de mogelijkheid om reacties te geven op de plannen. Dit kan leiden tot mogelijke aanpassingen en aanscherpingen. Ook het bestemmingsplan wordt aangepast op de nieuwe ontwikkeling. De gemeente legt het ontwerpbestemmingsplan mogelijk nog voor de zomer voor iedereen ter inzage. Daarmee is er nog een officiële procedure om zienswijzen in te dienen en inbreng te hebben op de beoogde ontwikkeling.

Belangrijke nieuwe stap
Wethouder Inberg heeft alle vertrouwen in een goed verloop van de verdere procedure. “Eerbeek is toe aan weer een nieuwe stap. Met het ondertekenen van deze anterieure overeenkomst is de eerste grote stap gezet om de bouw van appartementen op deze plek mogelijk te maken.” Inberg is blij dat de voorbereiding voor deze ontwikkeling in de komende periode voortvarend in gang wordt gezet: “Het terrein heeft lang braak gelegen. Het is goed om te zien dat er vaart komt in de ontwikkelingen in het centrum van Eerbeek en dat er woningen worden gebouwd waar onze inwoners om zitten te springen.”