Stedendriehoek

Zes proeven tijdens Zutphense Zeepkistenrace

ZUTPHEN – Het festivalterrein van de Zutphense Zeepkistenrace wordt weer op dezelfde plek als vorig jaar opgebouwd: op het ‘Vierdaagse’terrein op de hoek van de Gerard Doustraat en Jan Vermeerstraat. Hier zal genoeg te doen zijn. Van bijzondere horeca, speelgelegenheid voor de allerkleinsten tot ander vertier.

Zaterdag 17 juni vindt de racedag plaats. “Om 11.30 uur is het voor de deelnemers melden in de pit en vindt de keuring en jurering van de kisten plaats. Vervolgens start om 13.00 uur de race met proef 1, de Tocht. Dan, van 13.30 tot 15.00 uur vinden proef 2 tot en met 5 plaats volgens schema, waarna het om 15.30 uur tijd is voor de finalerace met wipe-out. Om 16.00 uur is het tijd voor de prijsuitreiking met mooie prijzen.”

“Dit jaar bestaat de racedag uit zes proeven, waarbij voor ieder onderdeel andere skills nodig zijn. Dus voor iedere achtstegroeper is er een leuke uitdaging. Proef 1 staat in het teken van de Tocht. Met minimaal zes personen draait het om power, doorzettingsvermogen, snelheid en stuurmanskunst. De tweede proef wordt uitgevoerd door twee tot vier personen van het team en hierbij komen geduld en rust om de hoek kijken. Creativiteit, fysieke kracht en behendigheid is nodig om proef 3 te doorstaan, terwijl proef 4 veel meer vergt op het gebied van samenwerken, leiderschap en denkwerk. Proef 5 gaat over De Uittocht en wordt uitgevoerd door het hele team. Teamwork is hierbij van groot belang. En dan de finale; deze is als proef 6 geprogrammeerd. Voor meer informatie: www.zutphensezeepkistenrace.nl