Stedendriehoek

Zen.nl Zutphen naar toplocatie

ZUTPHEN – Veel mensen hebben zenbeoefening, meditatie of mindfulness al ontdekt. Anderen zijn nieuwsgierig, maar staan er nog wat kritisch tegenover. Zen.nl Zutphen bestaat nu drie jaar en verhuist per 1 april naar het compleet gerenoveerde pand aan de IJsselkade 8 in Zutphen. Dit nieuwe pand heeft een duurzame inrichting die rust en ruimte uitstraalt. Op de begane grond komt zen.nl in twee prachtige meditatieruimtes.

“Wij Nederlanders vinden onszelf een nuchter volkje. We zijn grootgebracht met ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.’ Op verjaardagen reageren we vaak wat lacherig wanneer zaken als meditatie of mindfulness ter sprake komen. Toch komen mensen naar een proefles om te kijken wat het persoonlijk met ze kan doen. Begrijpelijk, want we leven immers in drukke tijden. Stress is tegenwoordig doodgewoon, met alle gezondheidsgevolgen van dien. Zen en mindfulness zijn allesbehalve zweverig. Beiden zijn eeuwenoud, steeds verder verfijnd en een concrete manier om tot meer rust, evenwicht en vitaliteit te komen”, vertelt Tara Kirchner.

Op zaterdag 11 maart wordt nog een extra gratis proefles gegeven met praktische uitleg over zen en een korte introductie in de beoefening ervan. Bovendien maak je als deelnemer kennis met de leraren, de nieuwe meditatieruimte en de inhoud van de introductiecursus. Voor meer informatie: www.zen.nl/zutphen  of Tara Kirchner, telefoon 06-10738123.