Stedendriehoek

Zeemansliederen en Roodkapje

ZUTPHEN – Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat op zaterdag 6 april, van 19.00 tot 01.00 uur, de enige mega-sterrentent in de Benelux weer in Warnsveld neerstrijkt voor de derde editie van het Hakunama Tentfeest. De organisatie – nog altijd een hechte vriendengroep uit de gemeente Zutphen en omgeving – heeft weer een spectaculair programma samengesteld op de evenementenlocatie, Weiland N348 aan Den Elterweg, ter hoogte van de Rijksstraatweg.

Initiatiefnemer Rick Vreeman van de Stichting Hakunama Tentfeest geeft aan dat we veel spektakel mogen verwachten: “Wees er bij, maar wees ook op tijd: we doen direct om 19.00 uur al gas d’r bi-j!”, aldus Vreeman. “We zijn in februari met een goed gezelschap op bezoek geweest bij de repetities van de band The Euros in voormalig Bills Bar te Markelo om een stuk van de nieuwe show te bekijken.”

Programma met hoog feestgehalte

“Man man man, we werden daar even weggeblazen: zo machtig veel energie, meters vuur en muzikaal talent en dat dus begin april in een tent van 12 meter hoog. Dat moet echt een gruwelijke show worden.”

The Euros spelen de haringen uit de tent en komen er lachend mee weg. Met shows op de Zwarte Cross, de Nijmeegse Vierdaagse, in Hongkong en Afghanistan komt het totaal op een verbijsterend aantal van meer dan 1500 optredens. Naast The Euro’s en huis-DJ Jeronimo zullen ook Ancora en Pater Moeskroen met band naar de Achterhoek afreizen. “Ancora hoef je niet persé te kennen. De zeemannen (Patrick Jongschaap, Patrick van Bree en Harm Wolters) krijgen moeiteloos afgeladen feesttenten, stadions en zeil- en cruiseschepen met zich mee. Zoek het maar eens op, het is de enige band ter wereld die bij elke track (inmiddels vier studioalbums) een videoclip hebben opgenomen. Elke zomer varen wij met de stichting en de mannen van Ancora van Zwolle naar Kampen en weer terug onder het genot van hun repertoire en een goed gevuld glas. En nu komen ze naar Hakunama Tentfeest!”

Ware feestsensatie

“En dan… niemand minder dan de mannen van Pater Moeskroen trekken de stoute klompen aan! De heren stonden aan de wieg van krakers als Joost, Laat Maar Waaien, Dansen en Hela Hola. En wie herinnert zich niet Roodkapje? Aanstekelijke folk, knallende feestnummers en meeslepende ballades, Pater Moeskroen brengt het met een karrenvracht aan instrumenten, wat het herkenbare Moeskroen-geluid maakt. Live is de band een ware feestsensatie, vol herkenning voor jong en oud.”

Rick Vreeman (zie foto), tot slot: “Al met al hebben we met elkaar in onze ogen een muzikaal sterk programma samengesteld met een hoog feestgehalte. Zo mooi hoe iedereen zijn steentje bijdraagt. Niet alleen vrienden en familie, maar ook lokale ondernemers sluiten zich graag bij ons aan en supporten ons letterlijk. Zoveel goodwill om er voor de gemeenschap een tof feest van te maken is ongekend en daar zijn we de ondernemers, partners, gemeente en alle andere betrokken partijen erg dankbaar voor.”

Tickets voor het Hakunama Tentfeest op zaterdag 6 april zijn nog verkrijgbaar via www.tentfeesten.nl.