Stedendriehoek

Ze zijn er weer!

BRUMMEN/RHIENDEREN – Dorpsraad Brummen kan melden dat de Werkgroep Groen bloembakken heeft geplaatst op het Marktplein en in Rhienderen ter hoogte van het tankstation. Een jaarlijks ritueel dat dit jaar met name het gehavende centrum van Brummen weer een beetje kleur geeft.

De bloembakken zijn neergezet met de gezamenlijke inzet van Kwekerij Hartemink uit Lochem en de heer Brekveld.

“Met het gebrek aan regen van de afgelopen weken zijn wij erg gelukkig met de hulp van circa 20 vrijwilligers die de bloembakken wekelijks water geven! De Werkgroep Groen zorgt er elke keer voor dat er een schema is waardoor iedereen precies weet wanneer hij of zij aan de beurt is. In koppels van twee mensen tegelijk worden alle bloembakken van water voorzien en worden en passant de uitgebloeide bloemen verwijderd. En natuurlijk geldt, hoe meer vrijwilligers, des te minder moeite kost deze taak.”

Ondanks dat de openbare vergadering van de Dorpsraad in april niet kon doorgaan, blijven de raderen draaien. Zoals tijdens de vergadering in januari is aangekondigd is er een wissel voor de functie van penningmeester geweest. Nieuw bestuurslid in die functie is Anne-Margreet van der Horst. De overdracht van taken vindt binnenkort plaats wanneer de corona maatregelen het toelaten. Anne-Margreet kon direct de allereerste onderlinge beeldbelvergadering van de Dorpsraad meemaken.

Om op volle sterkte te blijven is men op zoek gegaan naar meer enthousiastelingen. Een aantal mensen zijn persoonlijk benaderd en dit lijkt een juiste aanpak. De Dorpsraad kan verheugd melden dat er in elk geval gesprekken lopen met potentiële kandidaten. “Wanneer we weer in aanwezigheid van iedereen een openbare vergadering mogen houden zullen wij de nieuwkomers persoonlijk aan u voorstellen.”

De Dorpsraad wenst iedereen een fleurige zomer.