Stedendriehoek

Yes! Kapsalon knipt voor stichting Matchis

ZUTPHEN – Maandag 24 april staat Yes! Kapsalon op voor stichting Matchis. Van 13.00 tot 21.00 uur knippen de kapsters en kappers, die deze dag vrijwillig aanwezig zijn, de klanten die meedoen aan de actie. “Iedereen die op 24 april in onze salon in Zutphen komt en stamceldonor wordt, krijgt gratis een knipbehandeling aangeboden”, zegt Eva namens de kapsalon. Op de website van de stichting Matchis (www.matchis.nl) staat alle informatie over de actie.

De stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedziekten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan, zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. “Als een patiënt met een ernstige bloedaandoening niet op tijd een stamceltransplantatie krijgt, is de kans op overlijden groot. Een transplantatie is noodzakelijk. Maar de transplantatie moet ook matchen.”

Voor een geslaagde stamceltransplantatie is het essentieel dat de stamcellen van de donor en de ontvanger voldoende op elkaar lijken. Daarvoor wordt eerst in de familie gezocht. Als binnen de familie geen geschikte stamceldonor gevonden kan worden (en dat is voor 70% van de patiënten het geval), gaat Matchis wereldwijd op zoek naar een geschikte onverwante donor: iemand die bereid is om stamcellen te geven voor een onbekende patiënt.

Beste producten
“De beste kapsalons werken met de beste producten! En dat doen wij!” zegt Eva. “De merken waar wij mee werken zijn Wella, SP, Nioxin en Sebastian. Wij leveren de beste kwaliteit voor een heel scherpe prijs. Ben je een man of een vrouw? Heb je lang haar of een korte coupe? Onze prijs blijft altijd gelijk en is all inclusive. Een kapsalon hoort op de hoogte te zijn en te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van knippen, kleuren, wassen en stylen.”
Yes! Kapsalon Zutphen is gevestigd aan Polsbroek 81. Zie ook de website www.yes-salons.com/yes-salons/yes-zutphen