Stedendriehoek

Wisseling van de wacht bij fluisterboten

ZUTPHEN – Jan Nieuwburg hanteerde 25 jaar lang de voorzittershamer bij de fluisterboten in Zutphen. Hij vond het dan ook hoog tijd worden om zijn functie over te dragen aan de nieuwe preses Henk Jan Bouwhuis.

Tijdens de afscheidsreceptie voor Jan Nieuwburg in het IJsselpaviljoen kwamen veel Zutphense notabelen, alsook fluisterbootschippers, hem en zijn vrouw de hand schudden. Een van de cadeaus waren twee borden met de naam van de aftredende voorzitter. Deze naamborden komen op de nieuwste fluisterboot die momenteel in de maak is, dus de vloot wordt verder uitgebreid. Uiteraard is het de bedoeling dat Jan deze boot gaat bevaren en weer voor veel toeristen een prachtige tocht over de Berkel gaat verzorgen.

De nieuwe voorzitter Henk Jan Bouwhuis vertelde trots dat er plannen zijn voor een nieuwe aanlegsteiger die dichter bij het centrum komt te liggen: “We zijn druk met deze plannen bezig, in samenwerking met de Gemeente Zutphen en het Waterschap. De Berkel zal dan bovendien worden verbreed. Als alles mee zit, gaan de werkzaamheden dit najaar beginnen. Verder zijn er plannen om in de toekomst de Vispoortgracht te gaan bevaren; er komt dan een onderdoorgang van de Berkel naar de Vispoortgracht. Maar hiervoor moet eerst alles even goed worden bekeken.”