Stedendriehoek

Winterfestijn in de binnenstad

ZUTPHEN – De binnenstad van Zutphen is zondag 11 december, tussen 12.00 en 17.00 uur, het decor voor het Winterfestijn. Duizenden lampjes en kerstbomen schitteren in de historische straten. In de Beukerstraat kun je zelfs door de dwarrelende sneeuw lopen. Geniet van de livemuziek, straattheater, attracties voor kinderen, foodtrucks en sfeervolle kramen. De winkels en de horeca zijn ook open.

Dankzij de samenwerking met de winkeliers en horecaondernemers in de binnenstad heeft Zutphen Promotie een uitgebreid programma voor jong en oud samengesteld in meer dan tien straten in de binnenstad. De Circo Di Strada Parade vertoont adembenemende kunsten in ’t Rondje (Sprongstraat, Houtmarkt, Korte Hofstraat, Turfstraat, Beukerstraat). Op de Zaadmarkt staat een nostalgische zweefmolen – voor alle leeftijden, in de Pelikaanstraat staat een reusachtige ballonnenact.

Schaatsbaan open
In de Nieuwstad zijn living statues en een wandelende kerstboom. Er is live muziek op diverse plekken. Het Snow Globe Circus brengt spannende acrobatiek en ook de Magical Horses, Winter Diva’s en Snow stelten brengen verrassend straattheater. Natuurlijk kan de kerstman niet ontbreken. Op de Houtmarkt kan iedereen met hem op de foto in zijn arrenslee. In de Frankensteeg kun je ook op de foto met de Frozen-sterren Elsa, Anna en Olaf, in de Spittaalstraat kun je onder andere Minnie Mouse en Goofy ontmoeten. En ook ná het Winterfestijn kun je nog steeds van de sfeer blijven genieten: de schaatsbaan die zondag opent op de Groenmarkt blijft nog tot en met donderdag 29 december staan. De openingstijden van de schaatsbaan zijn te vinden op InZutphen.nl.