Stedendriehoek

Winnaars MVO Awards bekend

ZUTPHEN – Dinsdag is door avondvoorzitter Jacco Eltingh bekend gemaakt wie de meest sociale ondernemers zijn in de regio Zutphen-Brummen-Voorst en Lochem-Bronckhorst. De winnaars van de MVO award zijn Iwan Göbel van Burton Car Company (Zutphen) en Kasper Vrielink van het gelijknamige dakwerkbedrijf (Vorden). Ronald Smit van Ferrocal (Brummen) en Freddy Evers van Inhetgroen (Baak) zijn de winnaars van de MVO vakjuryprijs. De uitreiking vond plaats in Het Koelhuis.

Burton Car Company heeft nipt de meeste stemmen van het publiek gekregen van de regio Zutphen-Brummen-Voorst. Daarnaast hebben vertegenwoordigers van deze onderneming ook de vakjury weten te overtuigen op basis van een video, pitch en vragenronde. Van de regio Lochem-Bronckhorst heeft Kasper Vrielink Dakwerk de ruime meerderheid van de publieksstemmen gekregen. Gecombineerd met de eindbeoordeling van de vakjury is hij de tweede winnaar van de MVO award.

Uit het hart
Daarnaast is op deze avond de vakjuryprijs uitgereikt aan twee finalisten die zich op een bijzondere wijze hebben weten te onderscheiden. Met aandacht voor ontwikkeling, gelijkwaardigheid én de enorme betrokkenheid van ondernemer Ronald Smit, heeft Ferrocal de vakjuryprijs in ontvangst mogen nemen voor de regio Zutphen-Brummen-Voorst. De vakjury sprak vol lof over de pitch van Inhetgroen: zichtbaar werd dat de kracht ook écht in hun mensen zit en heeft deze onderneming terecht de hoogste beoordeling gekregen van de vakjury.

De eindbeoordeling van de vakjury voor alle finalisten lag dicht bij elkaar. GroenWerkXL en WEWI mogen misschien geen prijs mee naar huis hebben genomen, maar verdienen net zo goed een dikke pluim. Voor de inzet die zij tonen voor medewerkers die een extra steuntje in de rug nodig hebben (people), dan wel vanwege hun visie op milieuvriendelijkheid (planet) en ontwikkelingen binnen de organisatie (profit).

Genomineerden die de finaleplek niet hebben behaald, zijn niet onopgemerkt gebleven. Twee daarvan in het bijzonder, zijn ook op deze avond in het zonnetje gezet: Kappert Bouw in Zutphen en Kimenai Installatiebeheer in Lochem. Omdat zij zich recentelijk nog inzetten voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij werk, open staan voor vernieuwing, samenwerking opzoeken in de regio (én verder) en onderdeel uitmaken van de samenleving.

De vakjury bestond dit jaar uit Jan Emmerzaal-voorzitter Cleantech Center Zutphen, Annelies de Jonge-voorzitter Dagelijks Bestuur Het Plein en wethouder gemeente Zutphen, Paul Seesing- voorzitter Dagelijks Bestuur Delta en wethouder gemeente Bronckhorst, Ellen Marks-collegelid van bestuur van Aventus, Dries Crama-ondernemer en voormalig voorzitter VNO-NCW Stedendriehoek, Christel Bouwman-manager dienstverlening Het Plein, Louis Verlaan-waarnemend directeur Delta en juryvoorzitter Henk Hölscher-directeur Inntel Hotels Zutphen, winnaar Zutphen Scoort 2015/2016 én sociaal bevlogen ondernemer.