Winacties

Twee dagen modelspoorplezier in Hanzehal

ZUTPHEN – Modelspoorclub de Blokkendoos spoort alweer meer dan vier jaar door het land. De vereniging wil het publiek weer een mooi en gevarieerd modelspoorevenement aanbieden, en wel op zaterdag 17 en zondag 18 december in de Hanzehal, Fanny Blankers Koenweg 2 te Zutphen.

Er is liefst 3600 meter modelspoorplezier, waarvan 1200 meter rijdende modelspoorbanen. Ook zijn diverse handelaren aanwezig die alles aanbieden wat met deze hobby te maken heeft. Tijdens dit weekeinde zijn diverse rijdende modelspoorbanen, die nog niet eerder in Zutphen zijn geweest, vertegenwoordigd van diverse verenigingen en particulieren uit binnen- en buitenland. Deze modelspoorbanen tonen de werkelijkheid in diverse schalen, van spoor Z tot spoor Nul. Modelspoorclub de Blokkendoos wil tijdens dit weekend alle facetten onder de aandacht brengen die met modelbouw te maken hebben. Ook worden bezoekers in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen of deel te nemen aan de workshop ‘bomen maken’.

Verloting
“Maar ook hebben wij aandacht voor het grootbedrijf. Uniek in Nederland is dat wij wederom een groot eiland hebben ingericht, waarin diverse hobbyisten druk aan het werk zijn om u tekst en uitleg te geven. Deze editie hebben wij extra aandacht voor het digitaal-rijden met modelspoortreinen. Indien u tijdens de beurs ook wilt deelnemen aan de knutselwerktafels, dan staan wij daarvoor open”, vertelt Theo Damen namens de organisatie. Op beide dagen is er twee keer een verloting, waarbij twee complete treinsets worden verloot onder kinderen tot en met 11 jaar. Voor de jeugd is tevens een knutselhoek ingericht, waar zij vrijblijvend (en gratis) onder meer een modelspoorbaan kan bouwen of modelhuis in elkaar kan zetten.

Veelomvattende hobby
Damen: “Veel mensen denken dat het bij modelspoor alleen om ‘spelen met treintjes’ gaat, maar de hobby omvat natuurlijk veel meer. De een houdt zich vooral bezig met de techniek, de ander met het natuurgetrouw nabootsen van de omgeving (scenery). Ook is de computer/telefoon niet meer weg te denken binnen deze hobby; wij laten ook zien hoe de computer treinen in beweging zet. Er zijn mensen die zich gespecialiseerd hebben in het bouwen van treinen, huizen, bomen en zelfs rails.”

Tijdens deze modelspoordagen in Zutphen zijn er ook veel verkoopstands aanwezig waar modelspoortreinen en toebehoren gekocht en/of geruild kunnen worden van de meest voorkomende merken. De entreeprijs bedraagt €7,-, kinderen tot en met 11 jaar hebben met begeleiding gratis toegang. De openingstijden zijn op beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie, zie de website www.modelspoorbeurszutphen.com